Sveriges Jeffrey Ige under lördagens kulfinal på Paralympics.
Sveriges Jeffrey Ige under lördagens kulfinal på Paralympics.

Inte ens ett tangerat personligt rekord (15,77) hade räckt till medalj för Jeffrey Ige i kulfinalen på Paralympics i Rio. Silvermedaljören från London 2012 fick nöja sig med en femteplats efter att ha nått 15,30 som längst.

– Jag kände att jag inte hade jättemycket mer att ge. Jag fick en lite dålig start på tävlingen, och hade en liten känning i armbågen. Det hämmade mig lite grand. Och när det började kännas bättre så hade jag för få stötar kvar, säger Jeffrey Ige.

Det var svenskens näst bästa tävling i år. Men mot segraren Muhammad Ziyad Zolkefli fanns inget att göra. Malaysiern vann på det nya världsrekordet 16,84, hela 25 centimeter längre än australiern Todd Hodgetts tidigare rekord.

– Han är jätteduktig. Jag har mött honom under många år, och jag har alltid sett hans potential att göra över 16 meter. Och så stöter han nästan 17.

Hodgetts, som vann Paralympics 2012, tog bronset på 15,82 och greken Dimitrios Senikidis tog silver på 16,17.

– Det var en tuff tävling, och det här är ett jättelyft för vår gren, för utvecklingsstörda på Paralympics. Nu visar vi verkligen att vi ska vara här, säger Jeffrey Ige.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset