Petra Tungården testar lösnaglar hos Rosanna på Salong Mariposa i Stockholm.
Petra Tungården testar lösnaglar hos Rosanna på Salong Mariposa i Stockholm.

Rihanna, Lady Gaga och Rebecca Simonsson är alla slavar under senaste modeskriket: De spetsiga klorna. Metros skönhetsredaktör Petra Tungården testar trenden.

Förbered.

Fäst tippar.

Gelé.

Permanent nagellack.

Resultat.

Förbered

1. Börja med en klassisk manikyr för att göra naglarna redo för förlängning. Fila längd och form, mjuka upp och klipp nagelbanden. För att själva tippen ska fästa krävs en robust yta. Därför buffrar Rossana upp nagelplattan innan applicering.
 

Fäst tippar

2. Då mina egna naglar är näst intill obefintliga fäster Rosanna tippar i plast som kallas ”Stiletto” för dess spetsiga form. Tippen fäst med vanligt nagellim och filas sedan försiktigt ner till en jämn yta med min egna nagel.
 

Gelé

3. Dags för material. Rosanna använder sig av gelé för att få stadga i nageln. Pensla på ett tunt och jämnt lager av gelén så du får ett skikt på naglarna. Sedan solas naglarna under UV-lampan. Och slipas sedan ner och formas.
 

Permanent nagellack

4. När du fått till formen du önskar är det dags för permanent nagellack. Lacket målas på som ett vanligt nagellack men härdas i en UV-lampa. Lacket håller upp till två veckor och kan göras separat, utan gelé direkt på den egna nageln också.

Resultat

5. Min första tanke är: ”Hur ska jag kunna gå på toaletten och knäppa mina byxor”. Jag klarade 24 timmar med klorna. Dock har jag aldrig fått så många komplimanger för mina naglar. Men som nagelbitare som är van med uppätna naglar så var det för stort steg.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset