Jesper och Rickard uppskattade att pålarna var cirka 1,5 meter långa och stack upp två decimeter över botten. De fann dem ungefär två meter från bryggan.
Jesper och Rickard uppskattade att pålarna var cirka 1,5 meter långa och stack upp två decimeter över botten. De fann dem ungefär två meter från bryggan.

När Jesper och Rickard hoppade i för att bada på Malmön utanför Köping kände de något hårt och skarpt vid sjöbotten. Det visade sig vara spetsade pålar som stack upp mot ytan.

När Jesper Gripenbert, 21, och Rickard Peterson, 20, svalkade sig vid campingbadet på Malmön utanför Köping gjorde de en skrämmande upptäckt. Tre stycken spetsiga staketspett i trä satt ordentligt fastkilade i botten, med den spetsiga sidan riktad mot ytan.

– Jag gjorde bomben och kom emot något på botten som var ganska vasst, och när jag kollade kändes det som en avbruten trägrej. Så vi gick runt på botten för att se vad det var och hittade tre spetsiga pålar. När vi fick upp dem märkte vi att det var riktiga grova stolpar som man bankar i med slägga i gräset, säger Jesper.

Så här ska du göra om du ser ett djur eller ett barn i en varm bil

Jesper och Rickard lyckades dra upp alla tre pålarna, trots att några av dem gick av när de försökte lossa dem från leran. Enligt Jesper var det inte murkna utan hårda och stadiga, trots att de verkar ha suttit där ett bra tag. Vissa som Jesper och Rickard har pratat med tror att pålarna är kvar från någon gammal brygga, medan andra säger att det inte funnits någon annan brygga där på åtta år. Själva tror de att någon gjort detta av illvilja.

– Det finns idioter överallt. Vi tror att någon har satt dem där för att skada någon, säger Jesper, som också kontaktade polisen efter upptäckten.

Polisen i Västmanland känner till ärendet men vill påpeka att badplatsen inte är den huvudsakliga i området, dit de flesta åker för att bada.

– Vi har haft en dialog med kommunen och de kommer att hantera ärendet. De har ju sökt av alla badplatser inför sommaren, och nu kommer de att göra det igen. I nuläget finns ingen anmälan upprättad, så för oss är det här inte polisiärt längre, säger polisen i Västmanlands pressekreterare, Victoria Holmgren.

Arboga tidning var först med att uppmärksamma händelsen.

Experten: Då tar solen som bäst

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset