Linköpings Ken André Olimb, tillbaka i laget efter skada, fick en riktigt ful tackling av en Växjöspelare och blev skadad igen.
Linköpings Ken André Olimb, tillbaka i laget efter skada, fick en riktigt ful tackling av en Växjöspelare och blev skadad igen.

Ken André Olimb knätacklades till en ny skada – utan åtgärd.Det fick Linköpings tränare Dan Tangnes att koka.– Man kan inte föra en vettig dialog med många av domarna i SHL, dundrar han efter 2–5 hemma mot Växjö.

Anfallsstjärnan Olimb skadades under Norges OS-kval och missade de sju första omgångarna av SHL i sin nya klubb. Borta mot Frölunda i lördags var han tillbaka – som en av isens främsta och med en viktig assist då Linköping vann med 3–2.

Den 27-årige centern sköt dessutom snyggt in 2–4 i sin hemmadebut mot Växjö, vilket blev starten på en tung press mot gästerna.

Mitt i jakten på ny reducering knätacklades Olimb av Växjös Tuomas Kiiskinen så illa att han inte kunde stödja på benet.

Försökte prata

Utan någon åtgärd från domarparet Patrik Sjöberg och Tobias Björk.

– Jag tyckte att det var väldigt likt det vår spelare Jakob Lilja gjorde och fick matchstraff för mot Malmös Rhett Rakhshani förra veckan. Nu blev det inte ens en tvåminutersutvisning, trots att en av domarna står en meter från händelsen. Jag försökte prata med domarna, men det går inte att föra en vettig dialog med många av dem i SHL, kritiserar LHC-tränaren Dan Tangnes.

Några minuter senare fick i stället östgötarnas Emil Sylvegård matchstraff efter en tackling.

– Det ingår i varje spelares utbildning att vara förberedd på tacklingar och det här var absolut inget matchstraff. Någonstans går gränsen och då måste man få reagera. Alla gör vi misstag och det måste man kunna erkänna. Det är ju svårt att prata med en domare om man bara blir avvisad, säger Tangnes irriterat.

Växjös tränare Sam Hallam hade en annan syn på Kiiskinens tackling av Olimb.

– Jag uppfattade det som en ren olyckshändelse, säger han.

Inte allvarlig

Linköpings läkare Iannis Magounakis trodde dock inte att skadan behöver vara så allvarlig efter den första undersökningen.

– Ken André har råkat ut för så kallat vridvåld och vi ska undersöka honom vidare under torsdagen, då med magnetröntgen. Men det verkar inte vara något större fara med honom, säger han.

Växjö var effektivare, hade ett bättre försvar och en säkrare målvakt i Viktor Andrén. Hemmalagets försvar agerade darrigt, liksom målvakten Marcus Högberg.

Gästerna bröt därför sin tunga svit efter fem raka förluster, medan LHC bara plockat 3 av 15 möjliga poäng hemma hittills. Olli Palola svarade för två mål och nye Ville Leino för två assist – då de bildade en stark kedja med Joakim Hillding.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset