Robert Rosén gjorde sitt andra mål för säsongen när han satte 2–0 för Växjö mot Malmö. Arkivbild.
Robert Rosén gjorde sitt andra mål för säsongen när han satte 2–0 för Växjö mot Malmö. Arkivbild.

Det finns tecken på att Växjö har vaknat i SHL-ishockeyn.Det senaste: spelet, 3–0-segern och Robert Roséns mål mot topplaget Malmö på bortaplan.

Växjö, svenskt mästarlag 2015 men beskedligt hittills i höst, stormade in i Malmös zon från start och stannade där under stora delar av första perioden. 1–0-ledningen i den första pausen – Tuomas Kiiskinen efter 7.34 – var i underkant.

Statistiken visade att Växjö testade Malmös målvakt Oscar Alsenfelt 17 gånger, medan Smålandslagets Viktor Andrén bara behövde göra fem räddningar.

– Jag hade önskat att pausen var 15 minuter längre. Vi hade mycket att gå igenom. Vi sätter oss själva i problem med för dåliga passningar i egen zon och håller inte positionerna när Växjö sätter snurr, sade Malmös tränare Peter Andersson till C More.

Trots att Malmö satte fart i andra perioden fortsatte fallet. Först klev Robert Rosén, poängkung i SHL 2011–12, mellan hemmaförsvararna och tråcklade in 2–0 – hans blott andra mål och femte poäng för säsongen, efter fem matcher utan utdelning.

– Det är klart att jag kan bättre. I de senaste matcherna har det ändå känts lättare i ben och skalle så jag hoppas det kan vända nu, sade Rosén.

När sedan Geoff Platt avslutade kyligt i friläge till 3–0 orkade Malmö inte resa sig.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset