Växjös Dennis Everberg gjorde matchens första mål, mot sin gamla klubb Rögle.
Växjös Dennis Everberg gjorde matchens första mål, mot sin gamla klubb Rögle.

Röglefostrade Dennis Everberg är tillbaka på svensk is.Och i sin första SHL-match för Växjö avgjorde han med två mål – mot gamla klubben.– Det är lite surrealistiskt att vara här i Lindab igen, säger han i C More.

Dennis Everberg spelade i Rögle fram till 2014 när han tog steget till NHL och spel med Colorado. Efter två år på andra sidan Atlanten har 24-åringen vänt hem till Sverige, för spel i Växjö.

Och knappt tio minuter in i SHL-premiären mellan Rögle och Växjö hade han presenterat sig för sin nya klubb – inför sin gamla. Everberg plockade med sig en lång passning från Josh Hennessy, tog sig fram på högerkanten och avlossade ett hårt och precist skott som gick rakt upp i det vänstra krysset.

– Det är skönt att vara tillbaka. Men en väldigt konstig känsla också att vara här, jag såg min kusin och syster redan innan jag kommit in i ishallen, säger Everberg i C More.

I den andra perioden utökade ett annat nyförvärv, Olli Palola, ledningen för Växjö innan Rögles Mathias From reducerade efter en snygg spelvändning.

Rögle fick vittring och kvitterade också – två gånger om, först genom Felix Schütz till 2–2 och därefter genom Sebastian Wännström, efter att Olli Palola dessförinnan återigen gett Växjö ledningen.

Men det var Dennis Everberg som skulle få avgöra matchen. Tre minuter in i den sista perioden satte han 4–3, och den här gången lyckades inte Rögle hämta sig.

– Det var skönt att vinna matchen, sen är mål också skönt att göra, säger Everberg.

Med två minuter kvar satte Tuomas Kiisknen också 5–3 till Växjö som blev slutresultatet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset