Acapulco var en gång känt som turistparadis, nu är det en av Mexikos mordtätaste städer. Arkivbild.
Acapulco var en gång känt som turistparadis, nu är det en av Mexikos mordtätaste städer. Arkivbild.

24 personer har dödats under helgen på olika platser i den mexikanska delstaten Guerrero, enligt myndigheterna. Flera av dessa har lemlästats och torterats.

"Nio mäns kroppar hade tydliga spår av tortyr" meddelar Guerreros säkerhetsdepartement. Kropparna hittades mellan städerna Tixtla och Atliaca i centrala Guerrero.

På åklagarmyndigheten har man rapporterat att fyra av de dödade hade bundits till händer och fötter och fem sopsäckar har hittats med kvarlevor av lika många människor. Vissa kroppsdelar hittades utanför sopsäckarna.

Dessutom har fem personer dödats på andra platser i delstaten och ytterligare tio i Acapulco.

Guerreros guvernör har kallat till krismöte med arméföreträdare och statliga och lokala polisföreträdare för att höja säkerheten i regionen.

Acapulco, Guerreros största stad och tidigare turistparadis, är i dag mest känd som en av Mexikos farligaste städer med 111 mord per 100 000 invånare förra året.

Sedan den mexikanska regeringen 2006 började ta i med hårdhandskarna, med militära tillslag mot droghandeln, har över 170 000 människor dödats och 28 000 har rapporterats saknade.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset