Mönster är vårens melodi. Gärna mönster på mönster. Den här säsongen vimlar det av roliga motiv på våra plagg.

Metros moderedaktör Petra Tungården har valt ut vårens snyggaste mönsteplagg i bildspelet ovan. Mer om mode hittar du här.

Vårens modescen är fylld av mönster. Vi har sett trenden på var och varannan visning i vår. Ett av de trendigaste mönstren är det blommiga. Det bokstavligen blomstrar  i klädbutikerna. Till och med det minimalistiska franska modehuset Céline bjöd på blommor på catwalken. Bär trenden från topp till tå eller bryt av med något mer subtilt.

►LÄS MER: Här är vårens hetaste trend
►LÄS MER: 27 trendiga solbrillor för alla plånböcker

Är blommor inget för dig? Lugn, det finns andra mönster att tillgå. Haka på den 70-tals inspirerade etnovågen. Hämta inspiration från artisten Joni Mitchells tidiga år och lev ut dina bohemiska drömmar. Blanda färger och mönster i alla regnbågens färger – böljande tyger i randigt, pailsleymönstrat, optiska print och toppa med ett par mockaboots. Stilen lämpar sig perfekt för sommarens alla festivaler. Våga ta ut svängarna.

►LÄS MER: Gladaste trenden är gul
►LÄS MER: Hitta rätta looken för urban safari

Behöver du mer inspiration? Spana in vårvisningarna från Dries van Noten, Emilio Pucci, Gucci, Chloé och Roberto Cavalli för en fulländad look. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset