KLICKA FÖR STÖRRE BILD
KLICKA FÖR STÖRRE BILD

NYÅRSAFTON. – Om man har en snygg kavaj som bas så kan man jobba därifrån och matcha lite som man vill. Tänk bort svart kostym med festlig slips, säger Daniel Lindström, modechef på Café.
Är det fest ska man naturligtvis klä upp sig men man bör lämna jobbkostymen hemma och de festliga slipsarna likaså. Jeans funkar bra, både som byxa men en jeansskjorta under finkavajen är lika rätt. Chinosen från i somras i klara färger eller i beige funkar också bra till en snygg kavaj, men se till att stryka chinosen ordentligt så de inte ser för slappa ut.
– Är man på fest hemma hos någon behöver man inte vara så himla traditionell, men vill man ändå ha en accessoar till sin kostym tycker jag att fluga är ett mycket roligare alternativ än en tråkig slips. Vågar man så kan man ju också testa en snygg brosch på kavajslaget, säger Daniel.

Satsa på en blank kavaj, eller en med lite finare detaljer som blanka slag eller varför inte en kavaj i sammet? Lågpriskedjor som H & M har festliga sammetskavajer för under tusenlappen. Och för alla som älskar välsittande kostymer men som hatar slipsar – kör en snygg t-shirt eller en uppknäppt skjorta under.
– En snygg skjorta i färgglad flanell funkar minst lika bra som en enkel vit skjorta, säger Daniel Lindström.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset