En man dömds nu till sju års fängelse för att ha våldtagit sin styvdotter vid ett stort antal tillfällen. Mannen anmäldes av teamet till tv-programmet "Arga snickaren" som anade oråd i samband med att de skulle renovera mannens hus.

Tv-programmet "Arga snickaren" hade för ett par år sedan kommit kontakt med en familj i Mellansverige som ville ha hjälp att renovera sin bostad. Teamet, lett av programledaren Anders Öfvergård, åkte till familjen för ett första besök som följdes av fyra dagars filmande. Det skriver Expressen.

► LÄS MER: Frias från våldtäkt på Finlandsfärja – trots DNA på könsorganet
 

Men programmet kom aldrig att sändas. Familjens fader uppfattades som manipulativ, ljög för teamet och uppfattades som elak mot sin hustru. Mannens styvdotter, familjes äldsta barn, uppfattades som introvert och efter första filmningsdagen uppstod en kris som fick kvinnorna i tv-teamet att inte längre vilja vara med.

– Man förstod att det inte stod rätt till med honom, säger Anders Öfvergård till Expressen.

Tv-programmets projektledare kom att upprätta en orosanmälan till socialtjänsten då familjesituationen uppfattades som så osund, och samma år upprättas en anonym anmälan om sexuella övergrepp.

Först nu, flera år senare, har tingsrätten slagit fast att anmälningarna hade fog. Mannen dömdes under fredagen till sju års fängelse för grov våldtäkt mot barn. Han ska "vid ett stort antal tillfällen" ha förgripit sig på styvdottern från att hon var elva år gammal. Mannen ska bland annat vid ett tillfälle med våld förgripit sig på styvdottern och släpat henne upp för en trappa.

Mannen nekade i rättegången till att han ska ha varit skyldig men tvingas nu förutom fängelsestraffet betala drygt en halv miljon i skadestånd till styvdottern.

– Vi hoppas på att de här barnen kommer må bra i sitt liv. Det är dit vi vill, säger Anders Öfvergård till Expressen.

► LÄS MER: Kvinna på asylboende ska ha hotats med våldtäkt – tvingades flytta

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott