Bilden har ingenting med händelsen att göra.
Bilden har ingenting med händelsen att göra.

En 14-årig flicka i den indiska staden Himmatnagar våldtogs och blev gravid av dådet. Men för att få bo med sin man igen tvingas hon bära en 40 kilo tung sten på sitt huvud för att visa sin ”renhet”.

En 14-årig flicka i den indiska staden Himmatnagar våldtogs i februari under ett läkarbesök. Läkaren satte henne under narkos och genomförde övergreppet efter att hon tappat medvetandet. Det Rapporterar India Times.

Den våldtagna flickan blev gravid av dådet, men nekades först ändå en abort av Gujarats högsta domstol eftersom hon var i vecka 24, ett beslut som domstolen sedan ändrade så att flickan kommer att få genomföra aborten.

Men nu tvingas flickan genomgå en ritual med namnet ”Agni Pareeksha”. Först om hon kan bevisa sin ”renhet” tillåts hon bo tillsammans med sin make igen.

► LÄS MER: De misstänks för mord efter gruppvåldtäkt

Agni Pareeksha har traditionella rötter i vissa delar av indien och påtvingas fortfarande kvinnor som varit offer för sexuellt våld eftersom de anses vara ”befläckade”.

Hon tvingas bära en 40 kilo tung sten på sitt huvud, vilket enligt traditionen ska bevisa att hon är ren.

Till India Today berättar kvinnan att hon lever i konstant rädsla, och att mannen som våldtog henne hotar att döda henne så fort han släpps ur fängelset.

Sedan 2012 har ett antal uppmärksammade våldtäkter ägt rum i Indien. Bland annatvåldtogs en kvinnai New Delhi 2012 av sex män på en buss för att sedan avlida av skadorna.

► LÄS MER: Indisk minister: Fler våldtäkter i Sverige

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott