Pet shop boys anser inte att de vuxit ifrån sin publik. kväll intar de Way out west.

Popikonerna i Pet Shop Boys har tillbringat sommaren strängt upptagna i studion, vilket inte minst märks när Metro i början av juni skickar ut en mejlintervju som i mitten av juli återvänder i form av en färdig fråga-svar av skivbolaget. I den får vi i alla fall veta att Neil Tennant och Chris Lowe skrivit fler än tjugo låtar det senaste halvåret.

- Men det är ingen av dem som är redo för scenen än. Albumet kommer förmodligen i mars nästa år, säger de.

Det är andra sommaren med ”Electric Tour” som nu kommer till Way out west. Duon säger att turnén är energisk, men både mäktigare och mörkare än den förra.

- Vi har fortfarande en massa hits med, men det som verkligen driver oss är att göra något som både ser ut och låter extraordinärt. Ända sedan första turnén 1989 har vi mixat musik, video, dans och teater och haft regissörer. Det är en grundprincip för Pet Shop Boys att blanda musik och teater – annars hade vi inte gjort både musikal och balett.

Att de båda älskar att sitta i studion tillsammans och skriva nya låtar är ryggraden i bandet, och de säger att de gör det först och främst för att det är roligt.

- Det är en fantastisk grej som vi kan dela med varandra och det är hela anledningen till att vi håller på. När vi väl är klara vill vi förstås gärna att skivan blir en massiv hit och sen får vi ta itu med vår besvikelse.

Pet Shop Boys firar trettio år sedan släppet av första albumet ”Please” nästa år men känner inte att de har några problem med att ha vuxit ifrån sin publik.

- Nej, så känns det aldrig. Ålder har aldrig varit något problem för oss vår publik blir äldre med oss och att plocka upp nya generationer på vägen har inte varit alltför svårt, säger Tennant och Lowe.

*Det sägs att man måste se Pet Shop Boys åtminstone en gång i livet. Varför?

- Jag visste inte att det sades så, men alla har chansen nu på festivalen.

Intervjun gjordes av skivbolaget i juni.

I kväll klockan 22.30 går Pet shop boys upp på Flamingo-scenen. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset