Tilltaget är ett brott mot patientsäkerheten, menar arbetsgivaren. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.
Tilltaget är ett brott mot patientsäkerheten, menar arbetsgivaren. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.

En anställd inom hälso- och sjukvården i Gävleborg lät sig fotograferas med en bebis på jobbet och lade sedan ut bilden på Instagram – utan att fråga föräldrarna om lov. Nu polisanmäls personen av sin arbetsgivare.

Den vårdanställde publicerade bilden på sitt privata Instagramkonto, men gav inte tillfälle för spädbarnets föräldrar att ge sitt godkännande, skriver Hela Hälsingland.

För tilltaget har personen polisanmälts för brott mot patientsekretessen av Region Gävleborg.

– Vi ser väldigt allvarligt på detta. Även om fotograferingen och publiceringen inte skedde i avsikt att skada någon ser vi det som ett brott mot patientsekretessen, säger Ronny Stjernlöf, säkerhets- och beredskapschef i Region Gävleborg i ett uttalande,

Bilden är raderad från personens Instagramkonto.

LÄS MER: Kvarglömt spädbarn hittades vid spårvagnshållplats

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset