Polisen säger sig ha siktat på patienten inte på Charles Kinsley.
Polisen säger sig ha siktat på patienten inte på Charles Kinsley.

Amerikansk polis anklagas återigen för att använda övervåld. Nu ska en svart man i norra Miami ha blivit skjuten i benet trots att han höll upp sina tomma händer i luften, rapporterar The Washington Post.

Charles Kinsey var ute för att lugna ner en autistisk patient som rymt från gruppboendet där han jobbar när polisen i norra Miami dök upp och sköt honom i benet. Polisen hade larmats till platsen eftersom någon misstagit patientens leksaksbil för en pistol, skriver The Washington Post.

På polisens order lägger sig Charles Kinsley ner på marken med händerna i luften. Han försöker samtidigt få sin patient som sitter upp att göra detsamma. Händelsen filmades av ett vittne och i filmklippet hörs vårdaren förklara för polisen att patienten inte har något vapen.

– Allt han har i händerna är en leksaksbil, skriker han i klippet och fortsätter.

– Det är allt. Det finns inget behov av vapen.

► LÄS MER: Protester i USA efter dödsskjutning av fembarnspappa

Efter att vittnet slutat filma ska en av de två poliserna ha avfyrat tre skott. Varav minst ett av skotten ska ha träffat vårdaren i benet. I filmklippet hörs Charles Kinsley förklara att han jobbar som beteendeterapeut på ett gruppboende, något polisen säger sig ha fått reda på först efter att de skjutit honom.

– Jag tänkte att så länge jag har händerna i luften så kommer de inte att skjuta mig. Wow vad jag hade fel, säger Charles Kinsley i en intervju med WSVN TV.

Enligt en facklig representant från polisen ska polisen som sköt ha siktat på patienten. Polisen trodde att patienten var beväpnad och sköt för att skydda Charles Kinsley. Händelsen i norra Miami inträffade den 18 juli och filmklippet har blivit viralt och polismyndigheten säger att en utredning inletts.

► LÄS MER: Onanerade på buss och blev filmad – kan ha ofredat många

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott