Mejlet som skickades till Cissi Wallin via ett kontaktformulär. 
Mejlet som skickades till Cissi Wallin via ett kontaktformulär. 

Radioprofilen Cissi Wallin möttes efter semestern av ett mejl. Ett bemanningsföretag hade köpt hennes domän på nätet, och ville skänka den till henne – om hon nämnde företagets namn i radio.

Mejlet kom företaget Vårdlänken bemanning & rekrytering som förmedlar vårdpersonal till olika arbetsgivare. I brevet skriver representanter från företaget att de har hört att Cissi Wallin, radio- och tv-journalist, har glömt att förnya sin domän cissiwallin.se.

”Vi har köpt den till dig och tänkte att om du nämner vårt företag Vårdlänken Bemanning och Rekrytering på radion säg 20 ggr får du den gratis =) Annars så tar vi betalt =)”, står det i mejlet.

– Det var komiskt och helt bisarrt. Jag ville att de skulle kommentera i radio hur de hade tänkt och då påstod kvinnan att det var en plojgrej. Men oavsett om det är på riktigt eller på skoj så förstår ju vem som helst att det är olämpligt att göra på det viset i sitt företagsnamn. Det är bara så väldigt märkligt och oprofessionellt, säger Cissi Wallin.

På företaget Vårdlänken kan koordinatorn Annika Höglund, som var en av de som skrev mejlet, inte riktigt förklara hur de har tänkt.

– Det var ett missförstånd utav det grövsta, så det känns jättetokigt, säger Annika Höglund.

Vad var tanken när ni som vårdföretag skrev det här mejlet?
– Tanken var … det blev så himla tokigt. Det var inte alls vår mening att det skulle bli så här. Det blev så himla, himla, himla fel.

Försökte ni skämta?
– Det var mer att vi tänkte att det är klart att hon ska ha en hemsida. Det känns jättetokigt. Det enda vi gjorde gjorde vi för att vi tycker om hennes program.

Kommer Cissi Wallin att få tillbaka sin domän? 
– Vi väntar på att hon ska ringa, vi ska stämma av med henne. Det är klart att hon ska få domänen. Den är på inget sätt våran, vi köpte den till henne.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset