Vårdpersonal på Astrid Lindgrens barnsjukhus har tillverkat en väggkalender där de poserar i olika utmanade ställningar i sjukhusets lokaler.
Vårdpersonal på Astrid Lindgrens barnsjukhus har tillverkat en väggkalender där de poserar i olika utmanade ställningar i sjukhusets lokaler.

Vårdpersonal vid Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna har ertappats med att ta foton på varandra i olika sexuella poser i sjukhusets lokaler, avslöjar DN.

Totalt rör det sig om tolv bilder där tretton sjuksköterskor och undersköterskor poserar i utmanade ställningar, vilket DN avslöjade.

Bilderna tillhör en egentillverkad väggkalender för 2016. På en bild sitter en manlig anställd grensle över en kvinna i en sjukhussäng. 

►LÄS MER: Skolfotograf bad elever skicka avklädda bilder

På en annan bild sitter en man endast iförd kalsonger och bresar med benen samtidigt som han har sjukhusslangar lindade runt sin kropp. En avklädd man ligger även på sjukhusgolvet och riktar en borr mot kameran. 

Svante Norgren, divisionschef för Astrid Lindgrens barnsjukhus, bekräftar för DN att bilderna är tagna på sjukhuset. 

– Det är klart olämpligt och tecken på mycket dåligt omdöme, säger han till tidningen. 

►LÄS MER: Nina, 33, gör blindporr: "Alla behöver sexuell stimulans"

Kalendern har enligt Norgren tryckts i 100 exemplar som spridits till de medverkandes familjer och kollegor.

– Den har sålts till medarbetare men var man har sålt den vet jag inte. Den har inte varit tillgänglig för utomstående. Pengarna har skänkts till välgörande ändamål så som clownverksamheten på sjukhuset och barncancerfonden. Det har gjorts i gott syfte men med dåligt omdöme, säger han till DN.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Hälsa