Gult är inte alls fult, något som var tydligt på Chloés visning.
Gult är inte alls fult, något som var tydligt på Chloés visning.

Metros moderedaktör Petra Tungården har valt ut de starkast lysande plaggen i butik just nu.

I takt med att solen börjar värma februarikalla kinder blir vi sugna på att smyg­kika på vårens största trender på allvar. En av de ­starkast lysande trenderna för kommande säsong är gult. Allt från den citron­bleka nyansen, till den djupt senapsfärgade varianten. Våren 2015 är solens gula vår. Vi kan ju självklart inte annat än hoppas på att meteorologerna instämmer. Redan i höstas bekräftade några av de största modehusen att gult inte alls är så fult utan i stället glödhett.
Vi är absolut beredda att lita blint på både Chloé, ­Diane Von Furstenberg, ­Hérmes, Ralph Lauren och den svenska modeexporten Acne Studios som alla visade gult på sina modevisningar för våren.
Och att de solgula plaggen är heta märks hos de stora kedjorna. För just nu trängs gula klänningar med senapsfärgade toppar och jackor i butikerna.
Vare sig du väljer att ­satsa på en statement-jacka i denna uppiggande kulör eller väljer en mer diskret detalj så som en väska eller plånbok, så har jag de bästa ­köpen för just dig.

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset