Peter Arvebro, M, och Linda Sjöö, V, träffades för ungefär ett år sedan.
Peter Arvebro, M, och Linda Sjöö, V, träffades för ungefär ett år sedan.

Den ena är vänsterpartist, den andra moderat. Men det stoppade inte Linda Sjöö och Peter Arvebro från att bli ett par. Metro pratade relationer med dem i Almedalen.

V och M står långt ifrån varandra politiskt. Hur fungerar det i en relation?

– Om man respekterar varandra och är intresserad av vad den andra har att säga så spelar det inte så stor roll var man står på den politiska skalan. Vi har hyfsat lika värdegrund och beskrivning av världen, bara det att vi har helt olika åtgärder, säger vänsterpartisten Linda Sjöö, som är ersättare i regionfullmäktige i Skåne.

LÄS MER: Vad är kärlek? Filosofen, biologen och prästen svarar

Håller du med, Peter?

– Ja, det är i mångt och mycket lösningarna som skiljer oss åt. Sedan är det inte alla saker som vi värderar som lika stora problem. Men egentligen är det inte konstigare än att folk har kompisar som är medlemmar i ett annat parti, säger Peter Arvebro, som tidigare varit aktiv för Moderaterna i Malmö och nu är medlem i partiet.

Pratar ni politik hemma?

– Vi pratar mycket politik, vi tycker ju om politik, säger Linda.

– Frågorna som triggar är ju extra roliga, fyller Peter i.

Har ni fått reaktioner från omgivningen?

– Det är ju många som inte kan fatta hur det går ihop. Men det beror ju på hur man är som person, har man svårt att kommunicera med människor som har andra åsikter är det så klart svårt, säger Linda Sjöö.

LÄS MER: Almedalsveckan fyller 50 år – Metro är på plats

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset