Ulf Ohlsson dominerade lördagens V75-tävlingar på Bergsåker med tre segrar. Sveriges segerrikaste travkusk vann med Bungle Rain, Sjö Odin och Knows Nothing.– Kul att komma hem och vinna en V75-trippel, sade Ohlsson.

Det finns ingen i landet som kör fler travlopp än Ulf Ohlsson. I fjol passerade han 2 500 lopp, nästan sju lopp per dag.

Hittills i år har han Ohlsson kört 2 160 lopp och tagit 384 segrar. Han blir därmed svensk kuskchampion för första gången. En titel som Björn Goop vunnit de tolv senaste åren.

På V75 har inte Ohlsson var riktigt lika lyckosam. Med 29 segrar ligger han på fjärde plats, 15 pinnar bakom ledaren Örjan Kihlström.

Ohlsson flyttade från Sundsvall till Knivsta i fjol. Allt för att minska de många och långa resorna.

Han inledde med seger bakom Bungle Rain efter ledning från första kurvan. Treåringen vann väldigt enkelt och det fanns sparade krafter i mål.

– Bungle Rain var jättefin i dag, han blir bara bättre och bättre, konstaterade Ohlsson lugnt.

Ägarinnan och amatörtränaren Elisabeth Lundholm var desto mer uppspelt. När hennes häst tog sin första V75-seger i karriären bar knappt benen.

– Benen bara vek sig när jag skulle ut på banan. Jag var så spänd och nervös innan och under loppet. Nu är jag väldigt glad och lycklig, det var en mycket skön seger, sade Lundholm.

– Det är många som stöttar mig och hoppas det går bra. Det var extra roligt att vi vann på Bergsåker som är som en hemmaplan för mig, sade hon.

Den 56-åriga amatören från Nordingrå köpte Bungle Rain på auktion för två år sedan. Lundholm sålde ett framgångsrikt IT-företag för några år sedan och satsar nu på trav på heltid, Bungle Rain är helbror till Elitloppsvinnaren Magic Tonight och kostade hela för 1 250 000 kronor.

Lundholm tränar fyra hästar hemma i Nordingrå. Caramella BF var första topphästen som tjänade över en miljon kronor och är nu fölsto. Hon fick ett sto i somras efter amerikanska topphingsten Trixton. Verksamheten växer.

Ulf Ohlsson vann V75-4 med kallblodet Sjö Odin som tränas av norrmannen Öystein Tjomsland. Han har träningsstall i både Sverige och Norge.

Ohlsson fortsatte sedan med seger bakom Knows Nothing i loppet efter.

Det var ett rätt så svagt Guldivisionslopp men vinnaren var bara bäst. Knows Nothing travade utvändigt om ledaren större delen av loppet men kunde ändå vinna säkert.

– Jag hade det lite på känn att han skulle vinna. Knows Nothing hade tränat bra innan och loppet var ju inte det tuffaste. Kul för ägarna som satsar hårt och har flera hästar i träning hos mig, sade tränaren Reijo Liljendahl.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset