Så här mellan Pride och midsommar känns det som en bra idé att varva ner. Lämna stan och låt naturen ladda dina batterier åt dig. Hyr en stuga, vandra lite och sov mycket. Om vädret tillåter kanske det finns chans till ett dopp också?

Båstadsrundan
Ta tåget till Båstad och vandra söderut längs Skåneleden. Efter åtta kilometer kan man stanna och hyra en stuga i Böskestorp, eller vandra vidare mot Hallandsåsens skog där man kan antingen tälta eller ta in på motell. På vägen finns storslagen utsikt.

Österlencirkeln
Gå i cirklar när Skåneleden gör en loop väster om Brösarp. Det finns flera övernattningsmöjligheter i olika prisklasser, välj själv det som passar humör och plånbok. Missa inte det lilla vattenfallet vid Hallamölla och alunbruket vid Christinehof.

Söderåsen
Börja i Röstånga, ta en karta på turistbyrån och vandra via Skorstensdalen. Här kan du tälta eller sova på vandrarhem. Skogen i Klåveröd är så vacker att den borde kallas turistattraktion. Fortsätt sedan vandringen via Skäralid tillbaka till Röstånga.

Hilleshögs dalar
Tåget går till Glumslöv. Gå genom byn och ner till havet så möts du av en av Sveriges vackraste vyer. Naturreservatet på vägen till havet går inte heller av för hackor. Vandra ner till Borstahusen och avsluta med en god middag i Landskrona.

Hovdala runt
Ta dig till vackra Hovdala slott och deras orangeri, kika på historiska minnesmärken, doppa dig i Finjasjön och se den otroliga utsikten från Hovdala trädhus. Hela vandringen är på cirka 16 kilometer och passar alldeles utmärkt för en dagsutflykt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset