Självsvält har blivit trendigt
Självsvält har blivit trendigt

FRIDAH JÖNSSON: Hej alla läsare! Jag är en glad tjej på 20 vintrar. Mina intressen är musik, att läsa och att se på dvd-boxar (gärna Beverly Hills och Glee). Jag letar efter en brevvän i åldern 16–99 år. Du ska ha samma intressen som jag och du ska kunna lära mig allt om kyrkovalet. För jag vet nämligen ingenting om det här. Jag har ingen som helst aning om vad jag förväntas rösta till på söndag. Den enda anledningen till att jag ens vet att det är kyrkoval är all tunnelbanereklam om det.

Jag söker därför en bra brevvän som kan lära mig allt som finns att veta om det här. Jag ser ju denna röst som en skyldighet eftersom jag inte känner att jag har rätt att sitta och förfasa mig över normaliseringen av Sverigedemokraterna om jag inte själv röstar emot dem på alla tänkbara plattformar. Men jag vill att du som skriver till mig ska förklara vad jag ska rösta på i stället.

Vad är det jag röstar till? Vad händer med det parti som vinner kyrkovalet? Jag har försökt ta reda på dessa frågor, och på svenskakyrkan.se står det att jag väljer ”de personer som får förtroendet att styra kyrkan de kommande fyra åren”. Okej, så långt är jag ju med. Men jag förstår liksom inte vad den som vinner får. Alltså, ”styra kyrkan”, hur då? Hur kommer en vanlig arbetsdag att se ut för hen som vinner valet? Vad gör de i praktiken?

För min del får vem som helst utom Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna ha makten i kyrkan, för jag vill inte att någon av dem ska stå och böla över hur mångkulturen och Den Förlorade Kärnfamiljen förstör samhället. Men du, kära brevvän, får väldigt gärna förklara för mig vad som händer om de faktiskt får makten. Kan de bara bestämma hur som helst över kyrkan?

För även om KD skulle vinna och vill ”värna om kärnfamiljen” och allt så kan de väl inte plötsligt börja lägga sig i homoäktenskap och sådant? Men om partierna då inte får göra som de vill i kyrkan utan måste följa regeringens riktlinjer, vad vinner de då på ett specifikt val för kyrkan?

Jag vet verkligen ingenting om det här, och man kan ju tycka att det är dumt att gå ut med sin okunskap i Sveriges största dagstidning (inte för att det är första gången jag gör det men ändå), men jag vet inte var jag annars ska få svar på detta, för intresset för det här valet är så löjligt lågt så jag känner ingen som ska rösta och kan förklara det här.

Så jag är tacksam för alla brev jag får. Fatta närmsta penna och skriv så den glöder! Svar till Undrande_tjej_92.

+ Babyshambles nya platta ”Sequel to the prequel”, sicken comeback!

– ”The paradise” på SVT 1 är slut för säsongen. Hejdå Pauline, jag minns dig med kärlek.
 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset