I livet drabbas vi dagligen av insikter, från vardagliga till livsförändrande. Metro Student bad några intressanta personer att dela med sig av sina senaste lärdomar.

Mark Kesper

Marcin de Kaminski
, Nätforskare och doktorand i rättssociologi vid Lunds universitet.
– Att jag faktiskt vet mer i dag än i går. Internet är så stort att det alltid dyker upp nya spännande saker som man inte tidigare har tänkt på. Än en gång har jag förstått att vi kan lära oss mer om nätet genom att lyssna mer på våra barn.

Apoteket AB

Ann Carlsson
, Vd för Apoteket
.
– Vi arbetar mycket med att bidra till ett liv i hälsa för våra kunder, ofta i samråd med läkare, sjuksköterskor, dietister med flera. Vad jag har lärt mig är att stillasittandet nog är vårt samhälles största hälsofara – det är oerhört mycket viktigare för hälsan att röra på sig 30–60 minuter om dagen än att försöka pressa ned sin vikt med en massa olika dieter.

Anna Rut Fridholm

Boontariga Pipatanangura, 
Vd för workmint.se.
– Förra året präglades av prövningar på hälsosidan såväl som motgångar i företagandet. Jag har lärt mig att allt handlar om vad jag själv gör det till. Med en positiv inställning kan jag själv förändra alla utgångar till det jag verkligen vill. De verkligt sanna människorna omkring mig finns oavsett vad jag gör och beslutar mig för. Jag har bearbetat mina rädslor och kommit fram till att rädsla är en ytterst tillfällig känsla. När jag väl har lärt mig att överkomma rädslan, oavsett hur stor den är, har jag blivit en erfarenhet rikare men framför allt lättad och stolt. Att vinna över rädslan är en stor egokick.

Karin Grip/ SvD/ Scanpix

Ingvar Oldsberg, 
Tv-profil.
– Jag har med hjälp av min dotter lärt mig att skicka mejl och sms på iPad. Sms är svårast, så det skickar jag bara någon gång varannan månad. Mejl är något enklare. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset