Den förre presidenten Jean-Bertrand Aristide lägger sin röst på Maryse Narcisse, till höger i röd klänning, i presidentvalet.
Den förre presidenten Jean-Bertrand Aristide lägger sin röst på Maryse Narcisse, till höger i röd klänning, i presidentvalet.

Efter många om och men gick Haiti slutligen till val i går. Det val som hölls för strax över ett år sedan ogiltigförklarades efter anklagelser om valfusk. Omvalet var planerat att hållas för ungefär en månad sedan, men då slog orkanen Matthew till och 1 000 människor dog och 1,4 miljoner hamnade i nöd.

Rösterna har inte räknats färdigt, men kampen ser ut att stå mellan entreprenören Jovenel Moise, företrädare för partiet Tèt Kale, vars namn betyder "det skalliga huvudet", och läkaren Maryse Narcisse som företräder partiet Fanmi Lavalas.

Ett antal fall valfusk har rapporterats, men på det stora hela säger valobservatörer att de är nöjda med processen. Den tidigare presidenten Michel Martelly (Tèt Kale) lämnade sin post i februari och sedan dess har en övergångsregering styrt landet. Om ingen av kandidaterna lyckas få mer än 50 procent av rösterna, eller vinner med 25 procentenheter, hålls en andra valomgång för de två kandidater som fått flest röster.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset