Både reportern och Anna Kelemen (MP) har lagt upp bild på sms-konversationen.
Både reportern och Anna Kelemen (MP) har lagt upp bild på sms-konversationen.

Ett sms från en MP-politiker till en Aftonbladet-journalist har fått stor uppmärksamhet i sociala medier.

John Granlund är en av reportrarna på Aftonbladet som bevakar Miljöpartiets arbete med språkrörsfrågan inför den kommande kongressen. Enligt John Granlund så hade Aftonbladet kontakt med Anna Kelemen och några andra i valberedningen i samband med en artikel om hur processen skulle gå till kring språkrören i Miljöpartiet.

– Nu tänkte jag att jag skulle följa upp det med några samtal i går kväll. Vi sökte ett par personer men det var ingen som direkt svarade då. Men så i dag så fick jag sms från henne.

John skrev: "Hej, John Granlund på Aftonbladet här, har du möjlighet att prata lite kort?"

Som svar fick han: "Kära John Granlund :) ....Är du dum i huvudet ?...ha en bra dag! Vänligen/ Anna Kelemen Riksvalberedare".

Anna Kelemen lade själv upp bild på sitt svar på sin Facebook-sida där hon skriver: "Jag tycker inte om att vara otrevlig mot folk men Aftonbladets journalister har förbrukat mitt förtroende!! Jag försökte vara artig och neutral mot dom men det går tyvärr inte!! ....och jag har lärt mig en läxa till livet! ....fast jag tycker inte att jag har avslöjat något....men jag borde inte prata med dom i en enda sekund!!!"

– Att fråga om någon är dum i huvudet är väl inte neutralt för mig, säger John Granlund på Aftonbladet.

– Att hon skriver så till mig rör mig inte ryggen. Jag tycker att det är intressant att skildra hur en person uttrycker sig som har makt att påverka regeringsbildningen.

Metro har sökt Anna Kelemen.

Miljöpartiets pressamordnare hänvisar till ett Twitter-inlägg från Joakim Larsson, sammankallande för MP:s riksvalberedning, där han ber John Granlund om ursäkt: "Anna Kelemen har inte deltagit i beredningen av språkrörsvalet. Jag tar avstånd från hennes sms och vill be om ursäkt."

När Metro söker Anna Kelemen för en kommentar så lägger hon upp även det sms:t på sin Facebook-sida:

Till Dagens nyheter säger Jon Karlfeldt, sammankallande för Miljöpartiets partistyrelse:

– Det är fullständigt oacceptabelt för en förtroendevald i Miljöpartiet att skriva så till en journalist. Hon var redan avstängd från sitt arbete i valberedningen för tidigare händelse.

På frågan om vad det rör sig om för händelse säger han:

– Det kan jag inte gå in på.

Enligt Jon Karlfeldt kommer Anna Kelemen inte att föreslås för omval till valberedningen, skriver Dagens nyheter.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik