Janne Andersson valde bort träningsmatch.
Janne Andersson valde bort träningsmatch.

Janne Anderssons nya landslag kastas rakt in i hetluften: Nederländerna hemma i VM-kvalet den 6 september.Att inte ha en träningsmatch några dagar före var dock ett medvetet val.– Det vägde tyngre att kunna träna, sade Andersson.

I teorin kunde den nye förbundskaptenen Janne Andersson ha valt att spela en träningsmatch exempelvis fredagen den 2 september. Men då den kommande samlingen, som inleds måndagen den 29 augusti, är första gången som Andersson träffar landslagsspelarna vill han i stället fokusera på att träna och implementera sina idéer i gruppen.

– Vi har gjort ett medvetet val att inte ha en landskamp. Det är helt enkelt så att vi ska träffa spelarna för första gången och om vi skulle ha haft en träningsmatch så skulle vi ha fått in dem på måndagen så hade vi haft två dagar att träna och sedan hade vi spelat landskamp. Sedan hade vi haft några dagar och sedan skulle vi ha spelat en ny landskamp, sade Andersson.

– Det optimala hade varit en match plus det här (träningsperioden). Men i det valet så vägde det tyngre att kunna träna. Det kostar tre dagar: dagen före match, matchdagen och dagen efter match. Och tid är en bristvara i den här branschen.

Janne Andersson ville inte gå in på några taktiska detaljer när det kommer till hur han vill att hans landslag ska spela. Men ett önskat uppträdande på planen har han sedan länge klart för sig.

– Jag vill att man ska se ett svenskt landslag som kämpar och som fajtas och som springer och som vill visa att vi är med och är beredda att fajtas. Det vill jag verkligen se – och det har vi, de egenskaperna, i truppen, sade han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset