Scanpix:

22-årige Nelson Valdez.

Nelson Haedo Valdez, där har ni namnet på Paraguays farligaste spelare.
Anfallaren som gjort 21 mål på 80 Bundesliga-matcher tänker ge allt i dag:
– Matchen mot Sverige blir som en final för oss, om vi förlorar kan vi börja packa.
Målen i Bundesliga har Valdez gjort för Werder Bremen, men nyligen öppnade Borussia Dortmund plånboken och betalade mer än 43 miljoner kronor för anfallaren. Att döma av Valdez första VM-match, 0—1-förlusten mot England, verkar pengarna vara väl investerade.

SNABBAST PÅ PLAN
Valdez var bäste sydamerikan på plan, den snabbe spjutspetsen är utrustad med ett bra spelsinne och var ständigt på språng mot England.
– Med lite tur kunde det ha blivit 1—1. Det hade vi varit förtjänta av, tyckte Valdez efter matchen i Frankfurt.
– Det är aldrig bra att förlora, men jag tycker vi gjorde en bra match mot England. Med sådant positivt tänkande så kan vi förbereda oss väl, då vi kan möta Sverige med det spel som vi spelade i andra halvlek mot England.

BORDE SATSA LÄNGST FRAM
Många anser att Paraguay borde satsa på offensivare och kreativare kantspelare mot Sverige, som Hollandsproffset Edgar Barreto och Bayern Münchens mittfältare Julio Dos Santos. Valdez är inne på samma spår:
– Vi behöver lite mer hjälp längst fram. Vi hade bollen ganska ofta, men mot England var det hela tiden bara Roque Santa Cruz och jag mot fyra försvarare. Därför skapade vi inte så många chanser.

KNÄET ÄR OKEJ
Valdez anfallskollega Roque Santa Cruz återhämtar sig fortfarande efter två olika knäskador som förstört hans säsong med Bayern München.
– Men knäet är okej nu. Jag kommer att spela mot Sverige, sade Santa Cruz efter mötet med England.
– Vi tvekade på vår egen förmåga i början mot England, men sedan dominerade vi spelet under delar av matchen mot ett av de bästa länderna i världen. Jag tycker att oavgjort hade varit ett rättvist resultat.
Men mot Sverige är det seger som gäller för Valdez och Santa Cruz.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset