Nora var väldigt mager när hon hittades, nu har hon gått upp tre kilo på en vecka.
Nora var väldigt mager när hon hittades, nu har hon gått upp tre kilo på en vecka.

Hunden hittades övergiven i ett industriområde förra veckan. Frusen och avmagrad. Nu står det klart att det är lilla Nora – som försvann för två år sedan. Återföreningen med matte och husse var magisk.

Den undernärda hunden hittades i ett industriområde i Lilla Edet förra måndagen. Linda Sarajärvi och kollegan Andreas Selin på Missing Dog Västra Götaland hämtade hunden på polisstationen.

Först och främst åkte de till ett hundcenter där det konstaterades att hunden inte behövde läggas in. Därefter lade de ut en efterlysning på Missing Dog för att försöka lokalisera ägaren.

– Till slut slog vi fast att det kunde röra sig om en hund som heter Nora som var fem månader gammal när hon försvann från sitt hem i Vårgårda, säger Linda Sarajärvi.

LÄS MER: Herman räddade livet på en liten pojke – prisas som årets polishund

De tog kontakt med ägarna som en vecka efter att hunden hittades besökte hundcentralen.

– Det fanns inga tveksamheter alls. Jag får gåshud när jag tänker på det. Det första husse sa var att det var deras hund. Matte började gråta och la sig ner på marken. Det var fruktansvärt känslosamt.

När Nora hittades vägde hon ungefär 16,5 kilo. På en vecka har hon gått upp runt tre kilo. Idealvikten är ungefär det dubbla så hon måste äta specialfoder en tid framöver.

Det är fortfarande ett mysterium var Nora har hållit hus de senaste två åren.

– Vi har ingen aning var hon har varit. Hon är så himla människokär så jag tror inte att hon har blivit utsatt för vanvård. Då hade hon inte litat på människor som hon gör nu. Vi kommer nog aldrig att få veta, säger Linda Sarajärvi.

►LÄS MER: Debatt: Koppla era barn så slipper jag koppla min hund

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset