Vanessa, 15, är skräckslagen sedan hennes nya mopedbil täckts med hot och kränkningar. ”Passa dig” och ”dö” står sprayat med gul färg över hela den röda lacken. ”Jag blev orolig och väldigt ledsen. Det var väldigt hårt skrivet”, säger hon till Metro.

Vanessa var bortrest i Dubai med sin pappa men den röda mopedbilen stod parkerad på infarten till huset i Tyresö söder om Stockholm. Då har någon eller några passat på att klottra ner hela bilen. Mamman Marie Wallderin tror att det är riktat direkt till dottern och att de eller den som gjort det vetat att hon varit bortrest.

– Jag tror inte att det är helt random, då hade de gått på flera bilar. Man är inte så personlig i det man skriver annars, säger hon till Metro.

Däremot kan varken hon eller dottern förstå varför det har hänt. Vanessa säger att hon inte har några ovänner eller varit i något bråk med någon som kan tänka sig vilja hämnas.

– Jag är orolig eftersom jag inte vet om det är någon i min närhet och om de vill mig något mer.

Mopedbilen är bara två månader gammal, men det är inte själva vandaliseringen som gör mest ont.

– Det värsta är hur personerna har uttryckt sig. ”Passa dig” och ”dö”. Jag tycker det är hårt skrivet av någon som inte kan ha något speciellt emot mig. 

Familjen tror att det enda motivet till attacken är avundsjuka på Vanessa som har en fin mopedbil och kan lägga upp semesterbilder från Dubai. Under valborgsnatten när förövarna visste att Vanessa var bortrest passade de sedan på.

– Jag vet att tjejer blir lätt avundsjuka och det kan vara killar också. De som har det lite bättre är man alltid avundsjuk på, säger Vanessa.

Om de som klottrat ner bilen ville få henne att må dåligt har de lyckats. De sista dagarna i Dubai har Vanessa inte kunnat njuta av och hon är orolig för vad som kan hända när hon kommer hem. 

Lite tröst får hon i alla fall genom nätet. Mamma Marie Wallderin lade upp bilder på den vandaliserade bilen på Facebook med en vädjan om tips. Över 8 000 har i skrivande stund delat inlägget och intressanta ledtrådar har kommit in, berättar hon. 

– När det är såna här saker blir folk engagerade. Det kanske startar diskussioner hemma också. Att bilar blir vandaliserade händer dagligen, men det här var riktat mot vår dotter. Hur kan någon göra såhär?

Valborgsnatten blev vår dotters nya mopedbil helt förstörd. Inte nog med att den är helt vandaliserad den är full med...

Posted by Marie Therese Wallderin on den 1 maj 2015
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset