Mannen kräver nu skadestånd.
Mannen kräver nu skadestånd.

En man i Long Beach i Kalifornien lämnade under fredagen in en stämningsansökan mot delstaten och dess lotterikommission. Detta då han vunnit fem miljoner dollar på lotto men inte fått sin vinst på grund av att lotten köpts av hans underårige son.

Under fredagen lämnade en man i Long Beach i amerikanska Kalifornien in en stämningsansökan mot delstaten Kalifornen och deras lotterikommission. Det skriver lokaltidningen Inland valley daily bulletin.

Mannen ska enligt stämningsansökan ha vunnit fem miljoner dollar på lotto, men inte fått sitt pris. Detta då lotten köpts av hans 16-årige son som enligt lag inte får delta i lotterier.

LÄS MER: Arbetslös mamma vann 404 miljoner på lotto – nu vill hon köpa en häst

Sonen ska i oktober ha köpt fem skraplotter. En av dessa var storvinsten på fem miljoner dollar. Pappan ska senare samma dag ha lämnat in den vinnande lotten.

I december kom dock beslutet från Kaliforniens lotterikommission om att mannen inte skulle få ta del av någon vinst då sonen, som var den som köpt lotterna, var underårig.

I stämningsansökan hävdar mannen bland annat att lotterikommissionen inte upprätthållit sina egna regler genom att ingen kontrollerade åldern på sonen i samband med att lotterna köptes.

Mannen kräver nu skadestånd.

LÄS MER: Pensionär vann på Lotto – skänker 100 miljoner till välgörenhet

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om lotto