Den drygt ett år gamla Cavalier king charles spanieln hittades vid en återvinningscentral i Tranemo i söndags och den ruffsiga hunden, som kommit att kallas "Vilse", blev upplockad i Vä rnamo i fredags. Men ännu har deras ägare inte hittats. 
Den drygt ett år gamla Cavalier king charles spanieln hittades vid en återvinningscentral i Tranemo i söndags och den ruffsiga hunden, som kommit att kallas "Vilse", blev upplockad i Vä rnamo i fredags. Men ännu har deras ägare inte hittats. 

En liten Cavalier king charles spaniel och Shih tzun "Vilse" har gått vilse – och kommit bort från sina ägare. Nu söker den ideella föreningen Bosses Hundhjälp efter dem via sociala medier.

I söndags hittades en ung, mager men i övrigt välmående Cavalier king charles spaniel vid en återvinningscentral i närheten av Hagatorpet i Tranemo, Västra götalands län. Hunden är omkring ett år och chippad – men hennes ägare står inte att finna.

Bosses Hundhjälp, en ideell förening med säte i Göteborg som tar hand om och efterlyser bortsprungna hundar, har sedan dess tagit hand om tiken då ingen i området känner igen henne, något Borås tidning var först att skriva om.

LÄS MER: Nyfunna vännerna – hunden Boss och ett litet rådjurskid

– Vi har varit nere vid polisen och pratat med dem. Vi har sökt precis överallt, utomlands och här och vi har ringt veterinärstationer och försäkringsbolag och allt möjligt. Det finns ingen ägare, och ingen saknar hund, säger Åsa Åsegård, styrelsemedlem i Bosses Hundhjälp som just nu tar hand om den lilla spanieln, till Metro.

Efter att föreningen i söndags la ut en bild på henne i deras facebookgrupp där de efterlyser bortsprungna hundar, har den delats friskt i sociala medier. Men ingen ägare har hittills hört av sig.

Samtidigt letar Bosses Hundhjälp efter ägaren till en annan hund, en lurvig sak som ser lite ut som en Shih tzu och fått namnet ”Vilse”. Han blev uppplockad i Värnamo i fredags.

– Vi satt på span i två nätter och fick in han i en tillfälligt gjord fälla, säger Åsegård.

– Han har sprungit ute i fjorton dagar och han är också chippad men det finns ingen ägare som saknar honom, och ingen registrerad ägare på varken jordbruksverket eller SKK (Svenska Kennelklubben, reds anm).

LÄS MER: Anna Jönsson, 45, vill kunna vabba med sin hund: "Är ju en familjemedlem

Han befinner sig just nu utanför ett jourhem i Värnamo. Men oddsen att de kommer hitta hans ägare tror Åsa Åsegård är små.

– Nej, det verkar inte finnas någon där. Och jag tror att den till och med har varit med i Värnamo nyheter, men det finns ingen ägare som har gjort sig tillkänna, och ingen efterlyst hund.

Gör ingen anspråk på en bortsprungen hund övergår den i polisens ägor efter tio dagar.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset