Jennifer Lawrence. Arkivbild.
Jennifer Lawrence. Arkivbild.

USA:s kändiselit tar kraftfullt avstånd från Donald Trump, och chockades av hans seger i det amerikanska presidentvalet. Nu uppmanar Jennifer Lawrence och Lena Dunham människor att vara högljudda och slå tillbaka.

I ett öppet brev, publicerat i Vices Broadly, uppmanar skådespelaren Jennifer Lawrence människor att inspireras av Trumps motståndare Hillary Clinton.

"Precis som Hillary kan du fortfarande bli en inspiration för andra och få viktiga saker gjorda. Låt dig inte nedslås – låt det uppmuntra dig! Låt det motivera dig! Låt det här bli glöden du inte hade förut. Om du är svart, om du är HBTQ+ om du är en kvinna – var inte rädd. Var högljudd!" skriver Lawrence.

Regissören och författaren Lena Dunham kommenterar nu också Trumps vinst. Hon skriver på sin hemsida Lenny Letters att hon chockades av valresultatet, och att hon aldrig hade trott att han, med "en så skrämmande retorik", skulle kunna vinna.

Hon berättar hur hon under kampanjandet för Clinton hotats på sociala medier och tvingats ta emot mycket hat.

"Min telefon hackades, jag fick bilder på aborterade foster, vapen. Jag kallades en fet hora, efterbliven, och fick höra att jag skulle dödas framför alla som kände mig", skriver hon.

Hon avslutar med att uppmana folk att "slå tillbaka": "Vi kommer inte att styras av rädsla. Vi kommer att visa våra barn en annan väg".

Richard Shotwell/AP/TT
Lena Dunham. Arkivbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset