Privatpersoner har blivit kontaktade av en person som utgett sig för att vara läkare och erbjudit en ny medicin. Bilden har inget med artikeln att göra.
Privatpersoner har blivit kontaktade av en person som utgett sig för att vara läkare och erbjudit en ny medicin. Bilden har inget med artikeln att göra.

Personer som har utgett sig för att vara läkare har erbjudit patienter medicin som inte finns – och försökt lura till sig stora belopp. Nu varnar Vårdguiden för bedragarna.

På kort tid har bedrägeriförsök med liknande tillvägagångssätt utförts i Stockholm, skriver 1177 Vårdguiden på sin hemsida.

Patienter har blivit kontaktade av en person som utgett sig för att vara läkare och uppmanats att sätta in pengar på ett bankkonto för att få tillgång till en ny typ av medicin. Enligt den falske läkaren skulle patienten senare få tillbaka pengarna från Försäkringskassan.

►LÄS MER: Låtsades vara läkare – behandlade över 1 000 patienter

Händelsen är polisanmäld och Vårdguiden uppmanar nu alla som misstänker att de råkat ut för en falsk läkare ska göra en polisanmälan.

Läkare ringer aldrig hem till personer och erbjuder medicin mot betalning.

►LÄS MER: Läkare slog patient – tas ur tjänst med full lön

 

 

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset