Max Verstappen under fredagens träning i Monza.
Max Verstappen under fredagens träning i Monza.

Max Verstappen försökte tränga sig före Ferrari-förarna i det förra formel 1-loppet.18-åringen pekade på Zlatan Ibrahimovic som försvar, men det hjälpte föga.Nu serveras han en "mild varning".

Den 18-årige föraren är i fokus när formel 1-cirkusen kommer till Ferraris hemstad Monza i Italien. För Ferrari-fansen gillar inte vad Verstappen gjorde mot Kimi Räikkönen och Sebastian Vettel på Spa i söndags då han såg till att alla tre bilarna fick skador, men kunde köras vidare, när han försökte sig på att köra om.

Den unge nederländaren tycker inte att han behöver ändra sin offensiva körstil och drar paralleller till den svenske fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic.

– Jag tror inte Zlatan Ibrahimovic skulle ha lyssnat om någon tyckte att han skulle passa bättre som back. Om Ibrahimovic vill attackera, då attackerar han. Jag ändrar inte körstil för att andra förare säger åt mig att göra det.

Varnas av FIA

Red Bulls stallchef Christian Horner har nu meddelat att Verstappen fått en varning av FIA, Internationella bilsportsförbundet.

– De ville väldigt gärna visa honom en repris på vad som hände i Spa. Det var en mild varning för att visa att det där hade varit den svartvita varningsflaggan, säger Horner och kommenterar Verstappens attityd.

– Som alla 18-åringar verkar kritiken gå in genom ena örat och ut genom andra. Han bryr sig verkligen inte och fokuserar på sig själv.

Hamilton snabbast

Britten Lewis Hamilton är ute efter rekord och milstolpar i söndagens lopp. Dels kan han ta sin 50:e F1-seger, dels kan han bli den förste sedan Juan Manuel Fangio 1950 att vinna på Monza tre år i rad.

Att döma av träningen ser det lovande ut. Mercedes-föraren Hamilton avslutade dagen med snabbaste varvtiden och stallkamraten Nico Rosberg var tvåa. Max Verstappen arbetade sig upp till femte bästa tid och svenske Sauber-föraren Marcus Ericsson körde 15:e snabbast runt Monza.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset