Nio av tio bilder som undersöktes kom från bloggar eller stulna mobiltelefoner. 
Nio av tio bilder som undersöktes kom från bloggar eller stulna mobiltelefoner. 

Brittisk kartläggning visar att ungas självtagna sexbilder hackas och hamnar på "parasitsajter".

Du kanske tror att det bara är du och din partner som tittar på den utmanande bilden du tagit och skickat i förtroende. Risken är stor att det inte förhåller sig så. Tvärtom.

Brittiska organisationen Internet Watch Foundation har för första gången kunnat kartlägga varifrån allt material på så kallade "parasitsajter" – vars enda syfte är att erbjuda sexbilder på unga människor – kommer ifrån. Genom att härleda varje bilds ursprung konstaterar organisationen att nära 9 av 10 – eller 88 procent – av bilderna på unga har stulits, från stulna mobiltelefoner eller genom att hacka konton på Facebook, Flickr eller Tumblr.

De sajter som organisationen granskat är så kallade "parasitsajter", vars enda syfte är att erbjuda bilder med sexuellt innehåll. Under 48 timmars arbete hittade organisationens tekniker 12 000 stulna sexbilder på unga, spridda över 68 parasitsajter.  Studien är en obehaglig indikator på antalet bilder och videos som finns på nätet av unga människor i sexuella situationer, säger Susie Hargreaves, CEO of the Internet Watch Foundation, i ett pressmeddelande.

– Det sätter också fokus på svårigheten att kontrollera sådana bilder – när de en gång publicerats på en parasitsajt räcker det inte att plocka bort den från sitt eget konto.
 
Enligt studien får sajterna sitt innehåll från  – från stulna mobiltelefoner, genom att hacka konton på sajter som Flickr, Tumblr eller Facebook.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset