Polisen har fått in flera anmälningar om sexfrågorna.
Polisen har fått in flera anmälningar om sexfrågorna.

Personen ringer till kvinnor runt om i Sverige och utger sig för att vara från Statistiska centralbyrån. Därefter ställer han frågor om kvinnornas sexliv. Nu varnar SCB för sexbluffen.

Kvinnor boende i Vänersborg har under veckan blivit uppringda av en okänd man som sa att han ringde från Statistiska centralbyrån, SCB.

Mannen påstod att han höll på med en undersökning om kvinnors livsstil – men efter ett tag tog samtalen en olustig vändning. Enligt polisanmälningar ska mannen ha ställt frågor om kvinnornas sexliv, rapporterar Ttela.

►LÄS MER: Mia, 24, blev uppringd av "SCB" – tvingades svara på sexfrågor

Statistiska centralbyrån går nu ut med en varning på sin hemsida:

”Vi på Statistiska centralbyrån (SCB) vill varna för att en person just nu ringer kvinnor runt om i Sverige, och påstår sig ringa från SCB angående en undersökning om sexvanor. Om du blivit utsatt för detta ber vi dig att omedelbart polisanmäla händelsen på 114 14”, skriver de.

Det är inte första gången någon använder SCB:s namn för att ställa sexfrågor och Metro har tidigare rapporterat om liknande händelser.

– Om man känner att frågorna inte är seriösa, som i de här fallen med sexuella anspelningar, uppmanar jag att man polisanmäler. Detta handlar om sexuellt ofredande, säger Fredrik Brax, utredningsbefäl hos polisen i Trollhättan, till Ttela.

LÄS MER: De måste berätta hur de har sex för att få stanna i Sverige

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott