Torontos målvakt Jhonas Enroth räddar ett skott från Vancouvers Daniel Sedin.
Torontos målvakt Jhonas Enroth räddar ett skott från Vancouvers Daniel Sedin.

Både Henrik och Daniel Sedin gjorde mål när deras Vancouver mötte Toronto.Men det var inte de enda svenskarna som fick poäng i NHL-ishockeyn.

Henrik Sedin fick en fin passning från danske Philip Larsen och fick in ett handledsskott bakom målvakten Frederik Andersen vid 16.20 i andra perioden. Brodern Daniel Sedin gjorde sitt mål efter drygt sex minuter i tredje perioden. Men det räckte inte till vinst. Toronto tog hem segern med 6–3.

Vancouver har haft det tungt den senaste tiden, laget har haft svårt att göra mål. Det här är åttonde matchen i rad som laget förlorar, och de två senaste matcherna har Vancouver inte gjort några mål alls.

"Kunde ha vunnit"

– Vi måste fortsätta vara positiva. I vanliga fall när man går igenom sådana här perioder spelar man inte så bra, men vi spelar bra och skapar nog med chanser för att göra några mål och det är det som är frustrerande. Jag känner att vi kunde ha vunnit några av matcherna, säger Daniel Sedin till ESPN efter matchen mot Toronto.

Toronto har i sin tur vunnit sina tre senaste matcher.

Svenske Jhonas Enroth, som tog plats i Torontos mål när drygt fem minuter återstod av matchen, hann göra tre räddningar. Frederik Andersen hade före det stoppat 23 av 26 skott på mål.

Torontos Tyler Bozak gjorde två mål i matchen.

Hedman och Hagelin fick poäng

Pittsburghs Carl Hagelin kan skriva in tre poäng i statistiken efter en assistfest i matchen mot San Jose. Två av dem gick till dubbelmålgöraren Sidney Crosby.

Hagelins tredje assist gick till Nick Bonino i matchen som slutade 5–0.

I matchen mot New Jersey fixade Victor Hedman en 2–1-ledning till Tampa Bay i andra perioden, efter ett slagskott. Tampa Bay vann till slut matchen med 4–1.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset