Vd:n för ett fondbolag döms nu för sexköp till böter om 48 500 kronor.
Vd:n för ett fondbolag döms nu för sexköp till böter om 48 500 kronor.

”Du är definitivt värd pengarna, du är så het”, hörde polisens spanare genom ytterdörren till hans exklusiva adress – nu döms mannen, som är vd för ett för fondbolag, för sexköp.

Polisen drev i mars spaning mot en grupp rumänska medborgare som misstänktes sälja sex. En av kvinnorna kördes till en exklusiv adress i Stockholm och spanarna lyssnade vid ytterdörren.

”Ta av dig kläderna, jag kommer knulla dig hela natten. Du kommer ångra det här” och ”Du är definitivt värd pengarna, du är så het”, sa bostadsinnehavaren, enligt spanarnas avrapportering.

”Jag hörde ljud som lät som om någon ‘smiskade till’ en bar rumpa samtidigt som NN uttalade ‘Du är så värd pengarna, jag gillar det’, under detta skeende hördes rytmiskt knarrande från lägenheten”, skrev polisen.

Mannen är vd för ett fondbolag som är listat hos Pensionsmyndigheten. I somras erkände han sexköpet efter att, enligt förundersökningen, betalat 13 500 kronor för att tillbringa natten med kvinnan. Han åtalades för köp av sexuell tjänst, och ändrade sin historia i rätten. Mannen gick visserligen med på att han hade träffat kvinnan, men menade att de enbart pratat och druckit några drinkar.

I rätten vittnade polisens spanare. ”Hon har arbetat som narkotikaspanare i 20 år och är mycket van vid att lyssna bakom dörrar. Det är uteslutet att hon skulle ha förväxlat det hon hörde avseende NN:s och NN:s förehavanden med ljudet från porrfilmen”.

LÄS MER: Vd för pensionsfond fast i kopplerihärva – erkänner sexköp

Tingsrätten går på åklagarens linje och vd:n döms nu för köp av sexuell tjänst till dagsböter om totalt 48 500 kronor.

– Jag har inga kommentarer, har vd:n tidigare sagt till Metro.

”Att bedöma lämpligheten är ytterst en fråga för bolaget och bolagets ägare. Det är ju viktigt för bolag i finanssektorn att ha företrädare som bidrar till ett högt förtroende för verksamheten”, skrev tidigare Victoria Ericsson, pressekreterare vid Finansinspektionen, i ett mejl till Metro.

Hon betonade att myndigheten inte kommenterar frågor som rör enskilda företag eller ärenden, men skrev: ”När Finansinspektionen gör ledningsprövningar så väger vi in många olika aspekter, men hur vi arbetar med ledningsprövningar är en del av tillsynsverksamheten som vi inte kommenterar. Det är ett fortlöpande arbete”.

LÄS MER: Finansinspektionen om pensions-vd:n som köpte sex

I samma härva som vd:n åtalades ytterligare fem män för sexköp, varav fyra nu döms. Den 27-årige man som misstänktes ha varit drivande bakom prostitutionsverksamheten döms för grovt koppleri till fängelse i två år och två månader. Han ska även utvisas och får inte återvända till Sverige på tio år.

Rätten anser att verksamheten varit yrkesmässig. Sexköparna fick kontakt med kvinnorna via annonser på nätet, och kvinnorna kördes därefter till köparna.

I rätten erkände 27-åringen delvis, men ansåg att det inte handlade om grovt koppleri.

– Det handlar om att han främjat och även utnyttjat fyra kvinnor som varit prostituerade. Verksamheten har pågått i Stockholmsområdet under 2016 fram till maj 2017 då ett tillslag skedde, har åklagare Johan Kjellsson tidigare berättat för Metro.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om polisen