Anders Gärdström ljög ihop sitt cv.
Anders Gärdström ljög ihop sitt cv.

Flygplats-vd:n sa sig vara utbildad ingenjör och ekonom vid KTH. Han ska också ha suttit med i ABB:s koncernledning i Zürich och ha cirka 1 000 flygtimmar i ryggen. Inget av det var sant visar det sig efter närmare undersökning, rapporterar VLT.

Tidningen VLT har fått ta del av cv:t tillhörande Västerås flygplats tillförordnade vd Anders Gärdström – och hans meritlista är imponerande. Det enda problemet är att han ljugit ihop flera av sina meriter.

Cv:t inleds med orden: ”Jag kan bäst beskriva mig som en 47-årig, flygtokig entreprenör som utbildade mig till såväl ingenjör som ekonom på KTH”.

När VLT kontaktar Kungliga Tekniska Högskolan för att ta fram hans examen säger registratorn att de inte kan hitta hans personnummer bland alumner på högskolan.

– Jag har nog uttryck mig illa. Jag har gymnasieutbildning i botten. Jag har ingen akademisk utbildning alls, säger Gärdström till VLT när de frågar honom om ”missen”.

Han backar också om uppgifterna att han suttit i ABB:s koncernledning och de 1 000 flygtimmar han sagt sig logga när tidningen får tag på honom.

Anders Gärdströms post som tillförordnad vd för Västerås flygplats löper ut sista juni i år.

Metro har sökt Gärdström men inte fått något svar.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset