Demonstranterna i Australien bröt sig in på slakthus och kedjade fast sig för att protestera mot köttindustrin. Nu får de kritik av landets premiärminister Scott Morrison. "Det är skamligt", säger han till radiokanalen 2GB radio.

På måndagen demonstrerade djurrättsaktivister i Australien på flera ställen. Bland annat bröt sig ett antal aktivister in sig på ett slakteri i Melbourne. Aktivisterna kedjade fast sig inne i lokalen innan de blev bortförda av polisen.

LÄS MER: Kändiskonditorns veganilska: ”Kan inte räkna med att hela världen ska anpassa sig”

Vill att folk blir veganer

Senare på dagen samlades hundratals djurrättsaktivister i centrala Melbourne och spärrade av trafiken. Även många av de demonstranterna tvingades bort av polisen. Demonstrationer ägde även rum i delstaterna New South Wales och Queensland.

– Vi vill att folk blir veganer, vi vill att folk slutar stötta djurplågeri, säger en av demonstranterna till ABC.

”Emot nationens intresse”

Nu har Australiens premiärminister Scott Morrison uttalat sig om aktionerna.

– Den här formen av aktivismen är emot nationens intresse, det är i nationens intresse att jordbrukare kan bruka sin mark, säger han till radiostationen 2GB.

Morrison sade senare att han anser att lokala myndigheter ”bör se till att lagens fulla kraft används mot de gröna brottslingarna”.

LÄS MER: Barnet fick vegankost – omhändertogs av socialen

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om vegan Australien