Vera Vitali har gjort sin första roll på engelska i filmen "Brimstone".
Vera Vitali har gjort sin första roll på engelska i filmen "Brimstone".

Nu har Vera Vitali gjort engelskspråkig filmdebut. I västernfilmen "Brimstone" som tävlar i Venedig spelar hon en bordellmamma som skjuter ner en kund. – Det var någonting helt nytt för mig. Jag ville verkligen få rollen, säger hon.

Skådespelerskan Vera Vitali gör ett dygnslångt besök i Venedig för att vara med om filmens galapremiär. Guy Pearce och Dakota Fanning spelar huvudrollerna i denna mycket våldsamma och mörka berättelse om besatthet och fanatism i 1870-talets USA.

– Alltihop var en utmaning, men att till exempel få skjuta med en dampickadol var kul. Första dagen var det rakt in i bordellscenerna. Så det var ingen mjukstart, säger Vera Vitali till TT.

Hennes scener tog två veckor att spela in. Hon filmade i en studio i Berlin och i en gruvstad utanför staden. Rollen fick Vera Vitali efter att en vän till regissören Martin Koolhoven tipsade om henne efter att ha sett henne i den norska filmen "Blind."

– Jag såg "Blind" och tyckte hon var enastående. Så enkelt var det, säger Koolhoven.

Vitali säger att hon gärna gör fler engelskspråkiga filmer och att en agent i utlandet är på gång.

Hemma i Sverige är Vitali strängt upptagen med den kommande SVT-serien "Bonusfamiljen" som görs av Felix Herngren. Vitali och Erik Johansson spelar ett par som flyttar i ihop och som båda har barn sedan tidigare.

– Det bygger mycket på Felix egna liv, precis som "Solsidan", men det är mer drama än vad den serien var.

"Bonusfamiljen" har premiär i mars, men man verkar vara säkra på succé eftersom man redan spelar in säsong två.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset