Andreas Johansson och Daniel Sjölund, guldhjältar i Norrköping, har förlängt sina kontrakt. Arkivbild.
Andreas Johansson och Daniel Sjölund, guldhjältar i Norrköping, har förlängt sina kontrakt. Arkivbild.

De var grundbultar i IFK Norrköpings allsvenska mästarbygge förra året. Nu leder de ett nytt lag i höstens guldjakt.Och de vill vara med några år till.Veteranerna Andreas Johansson, 34, och Daniel Sjölund, 33, har förlängt kontrakten med klubben.

Mittbacken och lagkaptenen Johansson ser Halmstad som sin hemvist på jorden och centrale mittfältaren Sjölund vill till Åland.

Men inte än.

Först blir det två år till i Norrköping. Två enskilt fattade beslut – men tagna efter ett och annat samtal mellan vännerna.

– Vi ska inte gå in allt för detaljerat på det, men det hängde ihop, det kan man säga. "Ante" är en fantastisk människa. Vi sitter bredvid varandra i omklädningsrummet och bollar mycket med varandra. Det var en väldigt viktig pusselbit för mig, säger Sjölund till TT.

"Helheten som avgör"

– Det är klart att det är jätteskönt att ha Daniel kvar. Han och jag har hittat ett bra samspel. Det är klart att man frågade sig för lite inför beslutet, men det är helheten som gäller. Det är riktigt roligt att komma hit varje dag och spela och träna med de här killarna, säger Johansson.

TT: En resa du inte ville hoppa av redan nu?

– Nej. Fast vi ligger bra till i tabellen är vi inte alls färdiga. Det finns mer att ge. Det är en del i att vi stannar att vi hjälper till att förädla talangerna som kommer upp. Jag tror att det finns ännu mer att hämta i de här pojkarna.

TT: Vilken signal tror du att det skickar till övriga klubbar?

– Det visar att det är en välskött förening som vi vill stanna i. Det är en bra miljö att vara i och jag tror att det kommer att locka hit spelare, framför allt yngre spelare.

Avstängd mot AIK

Samtidigt skrev U21-landslagsmannen Filip Dagerstål på för fyra nya år. Managern Jens Gustafsson har redan nu större delen av truppen spikad inför nästa säsong.

– Jag tror framförallt att vi visar för omvärlden att vi gärna vill vara med fortsatt. Och vi tror starkt på att fortsätta på den inslagna vägen. Vi ska köra på med det som varit framgångsrikt och som lett till våra prestationer, säger Gustafsson.

Närmast väntar toppmötet med AIK på Friends på söndag. Då utan avstängde Daniel Sjölund.

– En jättetuff uppgift men kul samtidigt att möta ett riktigt bra lag med förhoppningsvis bra stämning, säger Andreas Johansson.

Hemmaförlusten mot Djurgården i måndags sved, men den var också en nyttig påminnelse om att inget går av sig självt.

– Vi har gått som tåget med 18 matcher utan förlust, men samtidigt är vi inte färdiga än. Det kan vara en väckarklocka, att vi behöver rätta till vissa saker, säger Johansson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset