På söndagsmarknaden Broolyn Flea i Williamsburg kan du fynda en ny garderob – och sukta efter möbler som inte ryms på flyget hem. 
På söndagsmarknaden Broolyn Flea i Williamsburg kan du fynda en ny garderob – och sukta efter möbler som inte ryms på flyget hem. 

Staden som aldrig sover blir trots sömnbrist aldrig trött och sliten. RES Katarina Matsson visar vägen till New Yorks hetaste nya hotell, restauranger, kaféer och butiker på Manhattan och i Williamsburg.

Hugh Jackmans affärsidé.

Blågul prydnadssak i trängseln på Brooklyn Flea. 

Ett självporträtt av Klara Lidén.

Färgstarkt och prisvärt hos Calexico  i Greenpoint. 

Gå på marknad i Williamsburg med Manhattans världsberömda skyline i bakgrunden. 

Ta en pizzapaus och vila fötterna efter all shopping på Pizzamoto. 

FLER NEW YORK-TIPS PÅ RES.SE

Food trucks präglar stadens gator

Calexio 

Om det är något som präglar New Yorks gator lika mycket som gula taxibilar  så är det food trucks. Calexico började servera tacos på hjul för fyra år sedan. Numera finns de även i fasta lokaler. Västkustbor må klaga på östkustens mexikanska mat, men som Santa Maria-uppfödd svensk kastar jag mig med glädje över varenda taco – särskilt när priset ligger kring 20 kronor.

Calexico Restuarant: 645 Manhattan Avenue, Greenpoint
Calexico Tequeria: 122 Union Street, Red Hook
Calexico Cart: Worth Square, 24th Street och Broadway, Madison Square Park, och Wooster och Prince Street, Soho
www.calexicocart.com

Fynda och njut av magisk utsikt

SHOPPING

Brooklyn Flea

Äntligen! I april flyttade Brooklyn Fleas lördagsmarknad ut till Fort Greene igen. Det är värt att ta tunnelbanan dit för att se löven spricka på brownstonekantade gator, titta på möbler man önskar fick plats på flyget, äta den kanske bästa pizzan i stan hos Pizzamoto och – om man har tur – fynda en ny garderob. På söndagarna hittar du marknaden i Williamsburg, med en helt magisk utsikt över Manhattan. 

Lördagar, 10.00–17.00, 176 Lafayette Avenue, mellan Clermont och Vanderbilt Avenue i Fort Greene. Söndagar, 10.00–17.00, East River Waterfront, mellan  North 6th Street och North 7th Street i Williamsburg.
www.brooklynflea.com

Bästa läget i Williamsburg

BOENDE

Hotel Williamsburg

Nyöppnade Hotel Williamsburg har tagits emot med blandade känslor av områdets hipsters. Boutiquehotellet vid McCarren Park må vara lite för flashigt för grannarna – trots hipstervänliga detaljer som lp-spelare på rummen – men det är svårt att hitta ett bättre läge om man vill bo i Williamsburg. Dessutom: pool, takbar, restaurangen Pillar & Plough och gångavstånd till favoriter som bistron Five Leaves, second hand-meckat Beacon’s Closet, L-tåget och tidigare nämnda Brooklyn Flea. Dubbelrum  från cirka 1 600 kronor.

160 N 12th Street, Williamsburg
www.hwbrooklyn.com

Luncha hos svenska hockeystjärnan

MAT OCH DRYCK

Tiny’s & The Bar Upstairs

I fjol slog Henrik Lundqvists restaurang Tiny’s & The Bar Upstairs upp dörrarna i Tribeca. Den svenska hockeystjärnan har bildat team med Rangerskompisen Sean Avery och Matt Abramcyk (känd från Beatrice Inn) för att servera ”high-end home  cooking”, vilket i sammanhanget betyder hemgjord gnocchi, grillad kyckling och fläskkotletter. Den gulliga lilla byggnaden har 200 år på nacken och inredningen är rått industrichic. Serverar lunch, brunch och middag.

135 West Broadway, Tribeca
www.tinysnyc.com

Prova Wolverines goda kaffe

MAT OCH DRYCK

Laughing Man 
Coffee & Tea

Nästan runt hörnet från Tiny’s hittar du en annan hunk. Hugh Jackman är en av personerna bakom kaféet/välgörenhetsorganisationen Laughing Man, som öppnade i höstas. Filmstjärnan fick idén när han lärde känna en kaffebonde i Etiopien, och med mottot ”all be happy” satsar organisationen på filantropi med fokus på utbildning. Gott kaffe säljer de också!

186 Duane Street, Tribeca
www.shop.livelaughingman.com

Svenska Klara Lidén ställer ut solo

SEVÄRT

Klara Lidén på New Museum

Ett av de intressantare museerna i New York är New Museum i Nolita. Och i maj finns orsak för alla svenskar att sträcka på sig lite extra. Då har Klara Lidén sin första stora, amerikanska soloutställning på museet. Förvänta dig spännande psykologiska experiment med den urbana verkligheten. Byggnaden, ritad av japanernas Kazuyo Sejima och Ryue Nishizawa, är värd ett besök i sig. Klara Lidéns utställning Bodies of society pågår mellan 9 maj och 1 juli.

235 Bowery, Nolita
www.newmuseum.org

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset