Jag minns att jag stod inne i badrummet och stirrade på mig själv i spegeln. Jag hade några minuter på mig att fixa det sista innan det var dags att lämna hotellet. Den kvällen hade vi bestämt oss för att äta middag hos en vän som bodde nära stranden och vi var redan sena. Jag tittade upp och ner i spegeln. Min guldiga topp med matchade kjol glittrade i lampans ljus. Framför mig hade jag radat upp ett antal läppstift i olika färger. I snart tio minuter hade jag försökt välja. Varför var det så svårt att bestämma sig? Det var samma story varje år. Allt var lugnt förutom när det kom till läppstiftet. Det kändes nästan som om detta var mitt livs viktigaste val. Och det kanske det också var? Ett läppstift är så mycket mer än bara en färg du sätter på läpparna. Den sätter hela känslan i ens sminkning och bestämmer uttrycket i ens ansikte. Det var viktigt att det skulle bli rätt, speciellt denna natt. Jag plockade upp en mörklila färg.

LÄS MER: Evyn Redar: Jag drömde om en plats där mörkret inte fanns

Utanför dörren ropade min syster på mig. ”Hallå vi har fett bråttom kan du skynda!?”. Det hördes att hon var irriterad och det hade hon rätt till. Jag segade verkligen något enormt. Min älskade syster. Jag undrade om hennes hjärna var i högvarv som min? Eller var jag ensam om att alltid stressa upp mig inför denna natt. Hon hade dragit med mig på en resa det här året och för det var jag enormt tacksam. Det hade lugnat mina nerver lite.

Jag la ner det lila läppstiftet och tittade på mig själv i spegeln igen. Vart hade jag hamnat? Vad hade jag gjort för val? Hade jag valt rätt? Och vad hade hänt om jag tagit en annan väg? Vad jag än hade för svar på dessa frågor så hade de ändå tagit mig hit. Om ”hit” var positivt eller negativt hade jag inte bestämt än. Varje år vid den här tiden brukade jag sätta mig ner och reflektera över året som gått. Det kanske låter extremt klyschigt men att få börja på något nytt har alltid gett mig någon form av energi, eller i alla fall ett lugn.

LÄS MER: Evyn Redar: Den som talar först förlorar

Många ser på denna natt som vilken annan som helst. Vad kommer det vara för skillnad på denna morgon och morgonen där på? Kanske ingenting alls. Men för mig har det alltid handlat om känslan. Varje ny dag är ett kliv in i framtiden men ingen annan dag är lika tydlig som denna. Ett steg fram behöver inte alltid betyda gott. Det kan vara ett steg ifrån något som varit fantastiskt eller ett steg in i något som kommer att vara jobbigt. Vi vet aldrig vad framtiden har att erbjuda men just denna natt kan vi ändå påminna oss själva om att vart vi än går så går vi i alla fall framåt. Tiden är det enda vi inte kan styra över och det är på gott och ont. Men ett kliv fram är alltid ett kliv fram.

Jag plockade upp mitt neonrosa läppstift. Att måla läpparna i den gladaste färgen jag hade kanske enbart var för att skapa en illusion. Men jag tänkte välkomna det nya året med lycka. Sätta standarden redan från start. Det kanske bara var en färg, men för mig var det ett babystep till ett större mål. Ett mål jag fortsätter vandra mot än idag.

+kanske lite efter alla andra men asså SKAM!!!!

– kanske lite deppigt men 2016 får tyvärr ett minus. Behöver nog inte ens förklara varför

LÄS MER: Evyn Redar: Ingen vill behandlas som andra klassens medborgare

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset