Utöver klubbfixandet sjunger Rebecca Scheja och skulle också kunna tänka sig att satsa på en skådespelarkarriär.
Utöver klubbfixandet sjunger Rebecca Scheja och skulle också kunna tänka sig att satsa på en skådespelarkarriär.
Lotta Imberg

Kändisbarn blir barnskådis blir mångsysslande it-girl. Metro tog en kaffe med Stockholms hetaste klubbfixare Rebecca Scheja, 20, som har lämnat sitt dagjobb för att koncentrera sig på det roliga.

Berätta om klubben Comedia dell Arte som ni kör på Salongen på lördagar i sommar?
– Vi satsar på det intima med mycket middagar och hemmakänsla. Comedia del Arte betyder ju att vi driver med konsten, konsten att ha kul, konsten vad som helst. Jag tycker att jag har gjort en väldigt stor prestation i klubblivet det senaste året, men jag är inte den som står kvar och är full vid 5. Jag har jobbat på Café Opera i två år, då orkar man inte mer.

Du och din parhäst Fiona Fitzpatrick har just startat en blogg, vad är målet?
– Vi vill bli större än Blondinbella. Unga tjejerna behöver bättre förebilder. Vi vill inspirera andra att skapa något bra genom att dela med oss av vår musiksmak, humor, livsstil och visioner. Snart blir vi en portal för andra bloggar också. Vi vill ge er världens bästa blogg.

Ni kallar er ”Stockholm it-girl association”, vad betyder det?
– Det är ett skämt. Det började med att folk kallade oss it-girls, och vi är väldigt snabba på att börja driva med saker. Så vi hade klubben Det på Spy Bar. Nu har det gått lite för långt, haha, folk fattar inte att det är ironi. 

Enligt Wikipedia är du barnskådespelerska, vad händer med den karriären?
– Jag är med i en film som kommer ut i höst, ”Bröllopsfotografen”. Jag tror det kommer bli en storfilm. Jag har ingen jättemegaroll, men det leder förhoppnignsvis till fler. I sommar ska jag göra Wira-spelen, härlig, mysig sommarteater. Jag skulle absolut kunna satsa på en skådespelarkarriär, men i Sverige är det alldeles för lite jobb och pengar för att man ska kunna leva det här glammiga, roliga livet kring det.

Håller du själv på med musik?
– Ja, jag sjunger. Jag har gått i musikklass sedan jag var liten. Men jag är inte den som stänger in mig på mitt rum och skriver musik. Jag är snarare en sådan som kan bli en produkt, typ ”du är en cool tjej, här är en bra låt”.

Vad gör du om ett år?
– Pluggar reklam förhoppningsvis och tjänar väldigt mycket pengar.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset