Företaget SMS-grupps platsannons sticker ut i mängden.

.

"Masochistisk webbdesigner med storhetsvansinne" sökes. Bland alla annonser på Platsbanken sticker en annons undertecknat företaget SMS-grupp ut mer än andra. Frågan är hur många som vill svara på en platsannons där självplågeri beskrivs som ett av kriterierna för att lyckas? Tydligen är det många. Åtminstone enligt Martin Jacobson, vd för företaget.
– Annonsen publicerades i går och vid midnatt var det en 150 mejl i inboxen, säger han.

I arbetsbeskrivningen ingår "obegränsade arbetstider" och "orealistiska deadlines". Det låter nästan som ett självmordsuppdrag?
– Vi ville göra en ärlig i annons.  Vi ska bygga ett företag och står inför stora utmaningar. Jag tycker att de flesta andra jobbannonser känns oärliga och svåra att förstå.

Den här detaljen att sökanden måste bifoga en bild på en katt i sin ansökan. Har ni några preferenser när det gäller ras?
– Vi tänkte att om man inte kan bifoga en bild i sin ansökan är man inte rätt person för jobbet.

Behöver man inte kunna mer än så?
– Det viktigaste viktigaste är att personkemin stämmer och att ha en stark motivation. Kunskapen kan man alltid lära ut.

Det är enligt annonsen en merit att gilla tysk elektro. Går det lika bra med hårdrock?
– Det ska nog gå det med.

TILL ANNONSEN

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset