Johanna Skogman och Cecilia ramström organiserade manifestationen och Kristoffer Appelquist har nyligen skrivit om "främlingarna i Sunne", som han nu betraktar som bekanta.
Johanna Skogman och Cecilia ramström organiserade manifestationen och Kristoffer Appelquist har nyligen skrivit om "främlingarna i Sunne", som han nu betraktar som bekanta.

Arrangören till en demonstration mot flyktingmottagande i Sunne drog sig ur efter att ha blivit hotad – samtidigt hölls en samling på torget för att välkomna flyktingarna som kommit.

Kring tio personer sök upp till demonstrationen mot flyktingmottagande på före detta Hotell Selma Lagerlöf i Sunne. Arrangören själv var inte på plats. Han har polisanmält att han blivit hotad, enligt polisen i Sunne.

►LÄS MER: Malena Ernman om senaste tidens dåd: ”Bemöt aldrig hat med hat”

På en annan plats i stan hölls en manifestation för att välkomna flyktingarna i stället som drog ett hundratal personer.

– Det har gått superbra, säger arrangören Johanna Skogman.

Manifestationen på Teatertorget kom till som en reaktion mot den första demonstrationen mot flyktingmottagandet.

– Vi ville visa att det inte bara finns främlingsfientlighet, att de flesta tycker att det är kul att vi kan ta emot så många människor som behöver hjälp.

►LÄS MER: Flyktingar får förtur i bostadskön – nu hotas ansvariga politiker

Samtidigt sprids nu ett Facebook-inlägg från komikern Kristoffer Appelquist där han reflekterar över "främlingarna" som kommit till Sunne:

"Det finns såklart hjärterum och stjärterum här MEN jag flyttade ju till Sunne för att SLIPPA främlingar", inleder han, men skriver sedan att han efter att ha gått till "Camp Selma" och hälsat på flyktingar.

"Fyra vuxna och tio barn har nu bytt status i mitt huvud. Från främlingar till ytligt bekanta. Ytligt bekanta som jag glatt hälsar på."

►LÄS MER: Kyrka och moské samarbetar om flyktinghjälp

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset