Polisen släppte under en presskonferens en övervakningsvideo som visar hur polisen skjuter en svart obeväpnad man till döds i San Diego.
Polisen släppte under en presskonferens en övervakningsvideo som visar hur polisen skjuter en svart obeväpnad man till döds i San Diego.

För tredje natten i rad pågick protester i förorten El Cajon i San Diego, efter den senaste polisskjutningen som dödat en svart obeväpnad man.Samtidigt släppte myndigheterna en video som visar händelseförloppet.

Protesterna utbröt i våldsamheter när demonstranter krossade bilrutor och kastade glasflaskor mot polisen i förorten El Cajon – som svarade med pepparspray. Flera personer omhändertogs av myndigheterna, efter den tredje nattens protester.

En polispatrull åkte i tisdags på ett larm i förorten El Cajon i San Diego angående en "psykiskt instabil människa".

När polisen anlände till platsen påträffade de en man gående ute i trafiken. När de konfronterade honom, drog han enligt den lokala polisen "ett föremål ur byxfickan". En av poliserna använde pepparspray mot mannen medan den andra avlossade sin pistol. Mannen dog på platsen.

Myndigheter släppte på fredagen en övervakningsvideo som visar dödsskjutningen av den obeväpnade 38-åringen. Videon visar hur två poliser konfronterar mannen innan en av dem öppnar eld mot honom.

Familjemedlemmar och aktivister hade krävt att polisen skulle släppa videon, som de trodde skulle visa att polisen agerat felaktigt vid ingripandet.

38-åringens mamma sade under en känslosam presskonferens att hennes son hade ett mentalt sammanbrott när han konfronterades av polisen och att de skulle ha hjälpt honom i stället för att snabbt öppna eld.

Polis och åklagare sade under en presskonferens att utredningen kring dödsskjutningen fortfarande pågår och att det ännu är oklart om de inblandade poliserna kommer att ställas till svars för det inträffade. Poliserna är tillsvidare avstängda.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset