Terrorrörelsen Boko Harams nya video visar att flera av flickorna fortfarande lever. Arkivbild.
Terrorrörelsen Boko Harams nya video visar att flera av flickorna fortfarande lever. Arkivbild.

Terrorgruppen Boko Haram har släppt ett nytt videoklipp på vad som uppges vara skolflickor som kidnappades i staden Chibok i Nigeria 2014.

Bilderna visar att några av flickorna fortfarande är vid liv, men i den elva minuter långa filmen påstås också att flera flickor dött till följd av flygattacker.

Enligt den maskerade man som pratar i videon har cirka 40 av flickorna gifts bort. Mannen säger att filmen är en hälsning till flickornas familjer – men han riktar samtidigt kravet till Nigerias regering att den "omedelbart ska frige våra fängslade bröder".

Militären i Nigeria förnekar att flygvapnet utfört anfall som kan ha träffat flickorna.

De 276 skolflickorna rövades bort av Boko Haram för två år sedan. Enligt en flicka som lyckades rymma i maj i år ska sex av de unga kvinnorna ha dödats. Ytterligare en kidnappad flicka räddades två dagar senare. BBC återgav då uppgifter om att 217 flickor fortfarande hölls i fångenskap.

FN:s säkerhetsråd har tidigare sagt att masskidnappningen kan innebära brott mot mänskligheten.

2015 räddade den nigerianska militären hundratals människor, framför allt kvinnor och barn, som kidnappats av Boko Haram. Men Chibok-flickorna har inte varit bland dem.

Under regeringssidans offensiv har Boko Haram pressats bort från det mesta av de landområden gerillan kontrollerat, men rörelsen begår fortfarande självmordsattentat.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset