Sheriff Frank McKeithen fördömer våldtäkt och är upprörd över att ingen agerar mot vad som händer.
Sheriff Frank McKeithen fördömer våldtäkt och är upprörd över att ingen agerar mot vad som händer.

Hundratals studenter firar sin ledighet på stranden i Florida. Mitt bland festande ungdomar gruppvåldtas en kvinna på marken, men ingen ingriper. Sheriffen säger att det är det värsta han sett.

För den unga kvinnan stod mardrömsscenariot klart först när hon såg videon på nyheterna. Hon kände igen sina egna tatueringar och förstod att hon troligtvis drogats och sedan våldtagits.

Mobilvideon filmades på stranden i Panama City i Florida, USA, i mitten av mars. Det var under det så kallade ”spring break”, studenternas sportlov, då det är vanligt att ungdomar åker till Florida för att festa.

I klippet, som visas av My Fox Houston och flera amerikanska nyhetssajter, har detaljerna maskerats. Men det går att se hur en stor folksamling befinner sig på stranden, mitt på dagen. Samtidigt våldtas en kvinnas av flera män utan att någon reagerar.

Enligt polisen ska fyra män ha förgripit sig på kvinnan, och att ingen ingriper fördöms av sheriff Frank McKeithen som leder utredningen.

– Det finns hundratals, hundratals människor som står där – de tittar, kollar, ser och hör vad som händer, säger han under en pressträff.

– Folk bryr sig mer om att inte spilla sin öl än att någon våldtas, säger han enligt My Fox Houston.

Enligt CNN ska kvinnan förhöras och få se videon i dess helhet för att fastställa om hon känner någon av de misstänkta gärningsmännen. En talesperson för polismyndigheten säger att kvinnan inte minns något av övergreppet. Hon minns att hon tagit en drink och det är sannolikt att hon drogats.

Enligt myndigheterna i distriktet, Bay County, är det inte första gången något liknande inträffar på Panama City Beach.

– Vi måste få kontroll över stränderna. Det är inte säkert för våra barn att vara där när dessa odjur är där, säger Frank McKeithen

— Det är förmodligen det äckligaste, mest motbjudande, fruktansvärda jag sett i år, säger han om videon.

Klippet upptäcktes av polisen i Alabama som utredde en skottlossning och två studenter från ett universitet i delstaten har gripits, misstänkta för våldtäkten. De har dessutom stängts av från sin skola.

Enligt sheriff Frank McKeithen finns det flera exempel på liknande incidenter.

– Detta är inte den första video vi hittat. Det är inte den andra videon. Det är inte den tredje videon. Det finns ett stort antal videor vi hittat med liknande händelser, och jag kan bara föreställa mig hur mycket vi inte hittat, säger han till CNN.

Problemen under årets spring break ska ha varit betydligt större än tidigare. Totalt 1091 personer greps på Panama City Beach, jämfört med 324 under förra årets sportlov.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset