Elva äkta par i Håbo kommun var inte så äkta.
Elva äkta par i Håbo kommun var inte så äkta.

Bröllopslyckan blev kortvarig för elva par som gifte sig i Håbo kommun förra året. Deras vigselförrättare saknade giltig licens och paren blev egentligen inte gifta.

Vigslarna genomfördes mellan maj och december under 2017 av en borgerlig vigselförrättare i kommunen. Men vid den årliga kontrollen till Länsstyrelsen i Uppsala visade det sig att förrättarens licens gått ut. Giftermålen var med andra ord inte giltiga, rapporterar SVT Nyheter Uppsala.

– Det tråkiga är att Länsstyrelsen inte påminner om att licenserna ska förlängas och vi har inte haft en rutin för att kolla på det heller. Det har tappats på alla fronter, säger Vipul Vithlani, tillförordnad kommundirektör på Håbo kommun till SVT.

Paren har blivit underrättade om misstaget och får nu hjälp av kommunen för att få vigslarna att gälla retroaktivt.

– Vi beklagar djupt det inträffade. Nu har vi pratat med alla paren och gör vårt bästa för att hjälpa och stötta dem, säger Vipul Vithlani.

– Nästan alla har tagit det bra. Ett par blev lite arga och upprörda. Dem har jag själv träffat för att kolla om det är något ytterligare som vi kan hjälpa till med.

LÄS MER: Populärt med vigsel på nya sätt

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om bröllop